ΗΠΑ: 13 νεκροί από πυρά σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 21:25
UPD:02/10/2015 01:11
EURONEWS
A- A A+

Στους 13 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 20 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας άνδρας περίπου 20 ετών άνοιξε πυρ σε πανεπιστήμιο του Όρεγκον στις ΗΠΑ την Πέμπτη.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο Κοινοτικό Κολέγιο Άμπκουα (UCC) στο Ρόζμπεργκ του Όρεγκον είναι νεκρός, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Portland's NBC, επικαλούμενο την κυβερνήτη της πολιτείας Κέιτ Μπράουν. 

Αξιωματούχοι του Όρεγκον δήλωσαν πως οι νεκροί ανέρχονται στους 13 και οι τραυματίες φτάνουν τους 20, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο KGW-TV. Ο σερίφης της περιοχής, πάντως, δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων, ενώ νωρίτερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς.

Ανάμεσα στους τραυματίες δεν βρίσκονται αστυνομικοί παρά την ανταλλαγή πυρών, τόνισε ο σερίφης Ντάγκλας Τζον Χάνλιν, ενώ εκτίμησε ότι είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι ύποπτοι για την επίθεση.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες στον τοπικό Τύπο, ο δράστης ζητούσε από τους φοιτητές να σηκωθούν και να δηλώσουν το θρήσκευμά τους.

Νωρίτερα, η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία με μήνυμά της στο Twitter είχε καλέσει φοιτητές και κατοίκους της περιοχής να μην επιχειρήσουν να βγουν έξω, ούτε να πλησιάσουν στη ζώνη του πανεπιστημίου.

Εκπρόσωπος των τοπικών αρχών επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί στην πανεπιστημιούπολη του «Umpqua Community College» στο Ρόουζμπεργκ του Όρεγκον. Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα.
 
Υπάλληλος του πανεπιστήμιου ανέφερε ότι οι φοιτητές και εργαζόμενοι άρχισαν να τρέχουν και κλειδώθηκαν σε δωμάτια, σε μία προσπάθεια να αποφύγουν τα πυρά.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί για το συμβάν. Τοπικοί αξιωματούχοι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου εντός των επομένων ωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή