Χ. Λυμπέρης : Ο κ. Σημίτης έχει επιλεκτική μνήμη

Αντιδράσεις από το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού και εντός ΠΑΣΟΚ
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 12:58
UPD:13:33
A- A A+

Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη που θα παρουσιαστεί από τον ίδιο μεθαύριο, Τετάρτη, στο Μουσείο Μπενάκη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/07/1116855.htm .

Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Σημίτη ότι πληροφορήθηκε τα τουρκικά σχεδία για κατάληψη της βραχονησίδας Ίμια από τους Αμερικανούς και όχι από τις ελληνικές υπηρεσίες, ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χρήστος Λυμπέρης, έκανε λόγο για «επιλεκτική μνήμη» του πρώην πρωθυπουργού και παρατήρησε χαρακτηριστικά: «Εμείς στο Ναυτικό λέμε ότι ο κυβερνήτης μοιράζει τις επιτυχίες του και κρατάει για τον εαυτό του τις αποτυχίες».

Αντιδράσεις από το βιβλίο του κ. Σημίτη προκλήθηκαν και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά το θέμα των ευθυνών για την ήττα στις εκλογές του 2004.

Ο κ. Σημίτης αποδίδει την ήττα στην επικοινωνιακή στρατηγική και τη μη προβολή του έργου της κυβέρνησή του, σημειώνοντας ότι οι εκλογές χάθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Οι εκλογές για το ΠΑΣΟΚ δεν χάθηκαν το 2004, αλλά μετά την εκλογική νίκη του 2000, όταν δεν κάναμε τις απαραίτητες εκλογές στο Κόμμα, δηλωσε σχετικά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, δήλωσε πως «σε κάθε περίπτωση ο ίδιος (ο κ. Σημίτης) έζησε τις εκλογές, άρα ο ίδιος καταγράφει τη δική του άποψη και πιθανόν αυτή να είναι μια άποψη που έχει να κάνει με τη δική του αντίληψη, την οποία βεβαίως η ιστορία θα αποδείξει αν είναι σωστή ή έχει κάποια απόκλιση από την πραγματικότητα».

Ο κ. Σηφουνάκης πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό για έναν πρωθυπουργό, ο οποίος μάλιστα κυβέρνησε τη χώρα επί οκτώ χρόνια, να καταγράφει τις απόψεις του σε ένα βιβλίο, πρακτική που έχουν ακολουθήσει και άλλοι ξένοι ηγέτες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή