Ολοκληρώθηκε η μεταφορά προσφύγων στο κλειστό του Γαλατσίου

Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 14:56
UPD:14:58
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκαν πάνω από 1.300 άνθρωποι, με ειδικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν πέντε διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

A- A A+

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση μεταφοράς προσφύγων και μεταναστών από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου.

Υπολογίζεται ότι μεταφέρθηκαν πάνω από 1.300 άνθρωποι, με ειδικά δρομολόγια που πραγματοποίησαν πέντε διπλά λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Παράλληλα, συνεργεία του δήμου Αθηναίων καθάρισαν την πλατεία.

Η οδός Γ' Σεπτεμβρίου έχει δοθεί στην κυκλοφορία, ωστόσο τα μέλη της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και στην Φασιστική Απειλή, οι κάτοικοι και οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή.

NAFTEMPORIKI.GR

Τη διαδικασία της μεταφοράς επέβλεψε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι η εικόνα στην πλατεία είναι «άθλια» και υπογράμμισε την προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο να αποφορτίσει τον ντόπιο πληθυσμό από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα «ώστε και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης».

Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός, η προσωρινή στέγαση των προσφύγων στο Γαλάτσι, γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου να βρει «ένα σύστημα παράλληλων χώρων, ώστε όπου δημιουργείται πρόβλημα να αποφορτίζεται».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή