Βενιζέλος: Η κυβέρνηση περιπαίζει τους ασφαλισμένους

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2005 15:08
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την έναρξη διαλόγου για το ασφαλιστικό http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/11/07/1117016.htm εξαπέλυσε ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δυστυχώς, η κυβέρνηση εξακολουθεί να περιπαίζει συστηματικά όλους τους ασφαλισμένους κι όλους τους συνταξιούχους. Δήθεν ανοίγει έναν μακροπρόθεσμο διάλογο για το ασφαλιστικό, ενώ καθημερινά με συνειδητές ενέργειες, υπονομεύει το ΙΚΑ και τα ασφαλιστικά Ταμεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Διερωτάται επίσης για το εάν είναι ποτέ δυνατό «να υπάρξει διάλογος χωρίς πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης, χωρίς αναλογιστικές μελέτες, χωρίς εφαρμογή του Ν. 3029 και όλης της ισχύουσας νομοθεσίας, χωρίς να υπάρχουν προβλέψεις στον Προϋπολογισμό του 2006 για τις νομοθετημένες υποχρεώσεις του κράτους με έλλειμμα εξ αρχής τουλάχιστον 1,5 δις ευρώ που θα διπλασιαστεί για το έτος 2006 στον τομέα των Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Ας συμμορφωθεί η κυβέρνηση πρώτα σε όλα αυτά, ας πάψει να υπονομεύει το συνταξιοδοτικό σύστημα, ας συμμορφωθεί στις νομοθετημένες υποχρεώσεις, ας εμφανίσει έναν Προϋπολογισμό που να μην είναι κοινωνικά ελλειμματικός και ανάλγητος και μετά βλέπουμε τη συνέχεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή