Μετριοπαθείς αντάρτες και αμάχους έπληξε η Ρωσία, καταγγέλλει η συριακή αντιπολίτευση

«Στις περιοχές που βομβάρδισε δεν υπάρχει παρουσία του Ισλαμικού Κράτους»
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 17:56
UPD:18:11
EPA/SERGEI CHIRIKOV

Ο διοικητής ανταρτικής ομάδας η οποία λαμβάνει βοήθεια από χώρες οι οποίες αντιτίθενται στο καθεστώς του κ. Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία κατήγγειλε ότι άνδρες του επλήγησαν από τις ρωσικές βόμβες, με αποτέλεσμα οκτώ εξ αυτών να τραυματιστούν (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία την Τετάρτη κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 36 αμάχους και στόχευσαν περιοχές όπου δεν υπάρχει παρουσία μαχητών ούτε του Ισλαμικού Κράτους ούτε της Αλ Κάιντα, καταγγέλλει ο ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης.

«Όλοι οι στόχοι της αεροπορικής επιδρομής της Ρωσίας στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χομς ήταν άμαχοι», ανέφερε ο Χαλέντ Χότζα, επικεφαλής του Συριακού Εθνικού Συναπισμού των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, ο οποίος εδρεύει στην Τουρκία και συνενώνει τις κυριότερες δυνάμεις της αντιπολίτευσης που αντιπαλεύει ένοπλα το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε πέντε διαφορετικά σημεία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Χότζα.

«Οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τους Ρώσους έχουν νικήσει και διώξει το Ισλαμικό Κράτος εδώ και έναν χρόνο», κατέληξε.

Αντάρτες της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν ρωσικό βομβαρδισμό

Ο διοικητής ανταρτικής ομάδας η οποία λαμβάνει βοήθεια από χώρες οι οποίες αντιτίθενται στο καθεστώς του κ. Άσαντ στη βορειοδυτική Συρία κατήγγειλε ότι άνδρες του επλήγησαν από τις ρωσικές βόμβες, με αποτέλεσμα οκτώ εξ αυτών να τραυματιστούν.

Οι αντάρτες φέρονται να επλήγησαν σε επαρχιακή περιοχή στην επαρχία Χάμα.«Στη βόρεια επαρχιακή περιοχή της Χάμα δεν υπάρχει παρουσία του Ισλαμικού Κράτους, το μέρος ελέγχεται από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ο ταγματάρχης Τζαμίλ Αλ Σάλεχ, ο οποίος αυτομόλησε στους αντάρτες από τον κυβερνητικό συριακό στρατό το 2012.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή