Μηνύει την Πόρσε η κόρη του Πολ Ουόκερ

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 14:10
UPD:14:53
EPA/MICHAEL NELSON
A- A A+

Μήνυση κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Πόρσε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες υπέβαλε η κόρη του Πολ Ουόκερ, επιρρίπτοντας στην εταιρεία ευθύνες δύο χρόνια μετά το ατύχημα το οποίο στοίχισε τη ζωή του πατέρα της.

Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, η Μέντοου Ουόκερ κάνει λόγο για παραλείψεις της εταιρείας στον τομέα της ασφάλειας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του πατέρα της.

Όπως υποστηρίζει η Μέντοου Γουόκερ, η εταιρεία γνώριζε ότι η  Porsche Carrera GT είχε ιστορικό αστάθειας, ενώ εκτιμά ότι τίθεται θέμα ελέγχου της ζώνης ασφαλείας.

Η ζώνη, υποστηρίζει η Μέντοου στη μήνυση, «έσπρωξε με τεράστια δύναμη τον κορμό του Ουόκερ, σπάζοντας τα πλευρά και τη λεκάνη του και παγιδεύοντάς τον ενώ ήταν ζωντανός, πριν το όχημα πάρει φωτιά».

EURONEWS

Στην αγωγή αναφέρεται ότι χωρίς αυτά τα «ελαττωματικά στοιχεία», ο Ουόκερ θα παρέμενε ζωντανός, με την εταιρεία πάντως να μην έχει πάρει θέση για το ζήτημα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη μηνυτήρια αναφορά για το συγκεκριμένο ατύχημα κατά της Πόρσε, αφού σύμφωνα με το Euronew, τον Απρίλιο η σύζυγος του οδηγού είχε καταθέσει επίσης αγωγή, με την εταιρεία να αναφέρει ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο Ρόουντας και πως το μοντέλο δεν είχε ελαττώματα.

Ο Ουόκερ ήταν τον Νοέμβριο του 2013 συνοδηγός στην Porsche Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Ρότζερ Ρόουντας, τον έλεγχο της οποίας έχασε πριν πέσει με μεγάλη ταχύτητα σε κολώνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή