Άδεια στον Πούτιν να αναπτύξει στρατό στη Συρία από την Άνω Βουλή της Ρωσίας

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 11:48
UPD:13:32
REUTERS/MAXIM SHEMETOV

Το κτήριο του άνω σώματος του ρωσικού κοινοβουλίου στη Μόσχα.

A- A A+

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας, άνω σώμα του ρωσικού κοινοβουλίου, ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.

Την ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ρωσικής Προεδρίας, Σεργκέι Ιβάνοφ.

Η Ρωσία στηρίζει το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, τόσο ενάντια στο τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος, όσο και ενάντια στους αντάρτες της ένοπλης κοσμικής και μετριοπαθούς ισλαμιστικής αντιπολίτευσης.

Η Δύση, αντιθέτως, μολονότι πλήττει από αέρος το Ισλαμικό Κράτος, θεωρεί ως καταλληλότερη δύναμη για την αντιμετώπισή του στο έδαφος τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης και δεν δέχεται να συνεργαστεί με τον πρόεδρο Άσαντ, θεωρώντας τον υπεύθυνο για πράξεις μαζικού σφαγιασμού αμάχων.

«Να βοηθήσουμε τον Άσαντ, να αντιπαλέψουμε την τρομοκρατία»

EURONEWS

Ο βασικός στρατιωτικός στόχος της Ρωσίας στη Συρία είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η υποστήριξη των δυνάμεων του Μπασάρ Αλ Άσαντ, τόνισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο βασικός στόχος είναι η μάχη κατά της τρομοκρατίας και η υποστήριξη των νόμιμων αρχών της χώρας στη μάχη τους ενάντια στον εξτρεμισμό», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Ρωσία μπορεί να εγγυηθεί ότι θα περιοριστεί σε αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή