ΟΤΕ: Προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015 10:37
UPD:10:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
A- A A+

Μέσω συγκεκριμένων προϊόντων και υπηρεσιών ο Όμιλος ΟΤΕ δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του να χρησιμοποιήσουν την ευρυζωνικότητα για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων τους και των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων.

Ένα από αυτού του είδους τα προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου ΟΤΕ είναι το ΟΤΕ Business Cloud. Πρόκειται για μια τεχνολογικά προηγμένη υπηρεσία του cloud computing που δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να ελαχιστοποιήσουν τα παραδοσιακά υψηλά κόστη κτήσης και συντήρησης υλικοτεχνικής υποδομής (hardware/software) και, παράλληλα, να μειώσουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Ουσιαστικά, το OTE Business Cloud προσφέρει on-line υπηρεσίες, με ασφαλή και αδιάλειπτη παροχή υποδομών πληροφορικής, δίνοντας στους χρήστες του τη δυνατότητα για άμεση πρόσβαση, παρακολούθηση και διαχείριση των δεδομένων τους, μέσα από εύχρηστα εργαλεία.

Ανάλογης λογικής είναι και οι Τηλεδιασκέψεις (ΟΤΕ Video Conference) όπου ο ΟΤΕ προσφέρει αναβαθμισμένες υποδομές video conferencing προς τους εταιρικούς πελάτες του. Οι νέες βελτιωμένες υπηρεσίες (που βασίζονται στο cloud computing) επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν διασκέψεις από παντού, μέσω smartphones, tablets ή φορητών υπολογιστών, που διαθέτουν το κατάλληλο λογισμικό.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, επενδύουν στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών εφαρμογών για τους πελάτες τους (όπως οι εφαρμογές e-λογαριασμός, e-payment, η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων τηλεπικοινωνιακών παρόχων, η υπηρεσία «η επιχείρησή σου.gr») που συνεισφέρουν στη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού και την καλύτερη διαχείριση των πόρων.

Μία από τις πλέον «πράσινες» υπηρεσίες του Ομίλου είναι αυτή του Fleet Management. Μέσω της υπηρεσίας COSMOTE e-TRACK εξασφαλίζεται η παρακολούθηση και διαχείριση του στόλου εταιρικών οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, με τη χρήση του δορυφορικού συστήματος GPS. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση των διαδρομών των εταιρικών οχημάτων και κατ' επέκταση, η μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων και η συνακόλουθη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ένας άλλος τομέας δραστηριοποίησης είναι οι παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στον Τουρισμό. Οι υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούνται στη διαχείριση ενέργειας, τις υποδομές των ξενοδοχείων, τη διαχείριση και συντήρηση των πληροφοριακών συστημάτων, την ψηφιακή σήμανση, την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους επισκέπτες κατά την παραμονή τους στους χώρους του ξενοδοχείου, σε υπηρεσίες τηλεδιασκέψεων, κ.λπ.

Παράλληλα, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, έχουν αναπτύξει έξυπνα δίκτυα (smart grid) που αποτελούν ένα σημαντικό μέτρο μείωσης των εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου, το οποίο αξιοποιεί τις ΤΠΕ.

Ένα έξυπνο δίκτυο, είναι ένα ηλεκτρικό δίκτυο, που χρησιμοποιεί τις ΤΠΕ (επικοινωνία μεταξύ μηχανών, Machine to Machine, M2M) για τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών (όπως η ενεργειακή συμπεριφορά προμηθευτών – καταναλωτών) με αυτοματοποιημένο τρόπο, με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής και οικονομικής αποδοτικότητας, την αξιοπιστία, και τη βιώσιμη παραγωγή και διανομή της ηλεκτρικής ενέργειας.

COSMOTE

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις που αφορούν το περιβάλλον στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.ote-cosmote-cr2014.gr

* Περιεχόμενο χορηγού

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή