Κρήτη: Κατασχέθηκαν πάνω από 2.000 χαρτοκιβώτια λαθραίων τσιγάρων

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 12:49
UPD:12:51
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
A- A A+

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2.319 χαρτοκιβώτια (master cases), προέβησαν τη Δευτέρα το πρωί στελέχη του Λιμενικού Σώματος.


Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρθηκαν με το Φ/Γ «GROT-YUG» σημαίας ΣΑΟ ΤΟΜΕ, το οποίο κατασχέθηκε στο λιμένα Σούδας και συνελήφθησαν τα έξι αλλοδαπά μέλη πληρώματος.

 

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και εντοπισμό από αεροσκάφος του Λιμενικού, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση περιπολικών σκαφών και στελεχών των Λιμενικών Αρχών Παλαιοχώρας και Χανίων, ενώ συμμετείχε Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χανίων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του φορτηγού πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

 

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις του Λιμενικού επιβιβάστηκαν επί του πλοίου, όπου σύμφωνα με τα δηλωτικά του φορτίου που προσκόμισε ο Πλοίαρχος, μεταφέρονταν 2.319 χαρτοκιβώτια που περιείχαν τσιγάρα, χωρίς να φέρουν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα.

 

ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Επίσης, υπάλληλοι του Τελωνείου Χανίων που επιβιβάστηκαν στο πλοίο, μετά από έλεγχο, διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν έφερε φορτωτική, ενώ δεν υφίστατο τελωνειακό πρωτόκολλο σφράγισης από τελωνειακή αρχή.


Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων και το ύψος των διαφυγόντων δασμών δεν έχουν υπολογιστεί ακόμη και θα γίνουν γνωστά με νεότερη ενημέρωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή