Αφγανιστάν: Αντεπίθεση του στρατού στην Κουντούζ

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015 11:28
UPD:11:29
REUTERS/STRINGER/AFGHANISTAN

Τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας και τη φυλακή της πόλης απ΄όπου εκατοντάδες κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τους αντάρτες χθες το βράδυ.

A- A A+

Στην αντεπίθεση για την ανακατάληψη του κέντρου της πόλης Κουντούζ από τους Ταλιμπάν πέρασαν σήμερα οι αφγανικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα ο αμερικανικός στρατός προχώρησε για πρώτη φορά σε αεροπορική επιδρομή στην Κουντούζ, ενισχύοντας τα αφγανικά στρατεύματα και τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή. Η επιδρομή είχε στόχο την «εξάλειψη μιας απειλής» όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός της Συμμαχίας.

Ο νέος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο μουλάς Aχταρ Μανσούρ, γιόρτασε την κατάληψη της Κουντούζ από τους ισλαμιστές μαχητές, διαβεβαιώνοντας ότι οι κάτοικοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Η πτώση του κέντρου της Κουντούζ είναι μεγάλο πλήγμα για την κυβέρνηση του προέδρου Ασράφ Γάνι, η οποία συμπληρώνει σήμερα ένα χρόνο στην εξουσία.

EURONEWS

Το αφγανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες τη νύχτα είχαν καταφύγει στο αεροδρόμιο της πόλης, θα ανακαταλάβουν σύντομα την πόλη. Τα κυβερνητικά στρατεύματα ανακατέλαβαν το αρχηγείο της αστυνομίας της επαρχίας και τη φυλακή της πόλης απ΄όπου εκατοντάδες κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τους αντάρτες χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο στο αεροδρόμιο της Κουντούζ, σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συνεχίζονται οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters, Sputnik

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή