Ford: Η «εμπειρία» Mondeo Vignale

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 20:10
UPD:20:10

Κάθε αυτοκίνητο ολοκληρώνεται στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης high-tech τεχνικές παραγωγής και 100 πρόσθετους ελέγχους ποιότητας, στο εργοστάσιο της εταιρίας, στη  Βαλένθια της Ισπανίας.

A- A A+

Του Γιάννη Κανουπάκη

Θέλετε το οικογενειακό αυτοκίνητό σας να «φέρνει» σε …Aston Martin και να μην κοστίζει μια περιουσία;

Τότε, η λύση είναι Ford Mondeo Vignale, το πρώτο όχημα της νέας γκάμας προηγμένων προϊόντων Ford Vignale, το οποίο, δίνει εξ αρχής την εντύπωση ότι έχει προικοδοτηθεί με ενισχυμένες δόσεις πολυτέλειας.

Στην ούτως ή άλλως πολύ ποιοτική κατασκευή και την πολιτισμένη λειτουργία, που, χαρακτηρίζει τη νέα γενιά Mondeo, προστίθεται το έντονο στοιχείο της εξατομίκευσης, όσον αφορά το design και τον εξοπλισμό.

Στόχος το αναβαθμισμένο image, ώστε το μεγάλο Ford, ( είτε 4θυρο, είτε station wagon), να «σταθεί», δίπλα σε premium οχήματα.

Ήρθε, λοιπόν, στα μέρη μας, με τιμολογιακή εκκίνηση, λίγο κάτω από 41.500 ευρώ (με όφελος  απόσυρσης).

Κάθε αυτοκίνητο, όπως μας ενημέρωσαν τα στελέχη της Ford Motor Hellas, ολοκληρώνεται στα χέρια ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μέσα από μία ενδελεχή διαδικασία που περιλαμβάνει επίσης high-tech τεχνικές παραγωγής και 100 πρόσθετους ελέγχους ποιότητας, στο εργοστάσιο της εταιρίας, στη  Βαλένθια της Ισπανίας.

Στην ίδια φιλοσοφία υψηλών παροχών με τη σειρά Vignale, λειτουργούν και τα 200 νέα FordStores στην Ευρώπη, ενώ, στόχος είναι ο αριθμός τους να αυξηθεί στα 500 μέχρι το τέλος του 2016.

Στη χώρα μας το πρώτο FordStore βρίσκεται στην Αθήνα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 574.  Οι ειδικοί σύμβουλοι πελατών στο Vignale Lounge θα βοηθούν στην εξατομίκευση και τη διαμόρφωση του οχήματος, χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο διαδραστικό τραπέζι και ταμπλέτες.

Ακόμα μια καινοτομία αποτελεί η νέα υπηρεσία παραλαβής και παράδοσης του αυτοκινήτου από το σπίτι ή το γραφείο για τα προκαθορισμένα σέρβις!

Οι πελάτες Ford Vignale μπορούν επίσης να καλούν το κέντρο 24ωρης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης Vignale One Call για πρόσθετη υποστήριξη από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το Mondeo Vignale, όπως το γνωρίσαμε από κοντά, προ ημερών, ξεχωρίζει εμφανισιακά από το σκούρο ματ φινίρισμα της μάσκας με αλουμινένιο πλαίσιο, τις επενδύσεις χρωμίου στους προβολείς ομίχλης και στις διπλές εξατμίσεις, τις ζάντες αλουμινίου αποκλειστικής σχεδίασης των 18 και 19 ιντσών, το λογότυπο Vignale στα εμπρός φτερά και από τις αποχρώσεις Vignale Black, Vignale Silver και τη βαφή των τεσσάρων στρωμάτων Vignale White.

Στο εσωτερικό του Mondeo Vignale η κεντρική κονσόλα, το ταμπλό και τα καθίσματα έχουν ντυθεί με καπιτονέ δέρμα υψηλής αισθητικής -τα σχεδιαστικά στοιχεία είναι επιρροές από τον καροσερίστα Alfredo Vignale, και, τις τελευταίες τάσεις της αρχιτεκτονικής και της μόδας.  

Στη σύντομη επαφή που είχαμε πίσω από το τιμόνι του Mondeo Vignale, διαπιστώσαμε την ακόμα πιο αθόρυβη καμπίνα του, χάρη στην τοποθέτηση ηχο-απορροφητικών κρυστάλλων, αλλά και την άνεση που προσφέρει η πίσω ανάρτηση integral link.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη με σύστημα Active Noise Cancellation της Ford.

Μας άρεσε πολύ το σύστημα SYNC 2, που προσφέρεται στάνταρ και επιτρέπει στους οδηγούς να χειρίζονται τα συστήματα τηλεφώνου, ψυχαγωγίας, A/C και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλή, καθομιλουμένη γλώσσα.

Το σύστημα μπορεί να εμφανίσει ακόμα και μία λίστα τοπικών εστιατορίων με μία απλή εντολή: “I’m hungry”…

Το Ford Mondeo Vignale προσφέρεται με βενζινοκινητήρα EcoBoost, πετρελαιοκινητήρα TDCi και σε υβριδική έκδοση, η οποία έχει ισχύ 187 ίππων.

Ο 2.0 EcoBoost αποδίδει 203 και 240 ίππους, σε συνδυασμό με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Ο 2.0 TDCi των 180 ίππων συνεργάζεται με εξάρι μηχανικό κιβώτιο και PowerShift αυτόματο, ενώ διατίθεται και με σύστημα Intelligent AWD της Ford, για ομαλή μετάβαση από εμπρόσθια κίνηση σε τετρακίνηση.

Ο νέος κινητήρας Bi-turbo 2.0 TDCi αποδίδει 210 ίππους εξασφαλίζοντας ταχύτερη απόκριση και ροπή 450 Nm διαθέσιμη από τις 2000 σ.α.λ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή