Σχέδια για ίντερνετ στα στρατόπεδα προσφύγων του ΟΗΕ από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015 11:18
UPD:11:19
REUTERS/STEPHEN LAM

O κ. Ζούκερμπεργκ ζήτησε από τα Ηνωμένα Έθνη να θέσουν ως έναν από τους στόχους τους για τον κόσμο τα επόμενα χρόνια την παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

A- A A+

Σχέδια για παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ στα στρατόπεδα προσφύγων του ΟΗΕ ανακοίνωσε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μιλώντας σε φόρουμ των Ηνωμένων Εθνών.

O κ. Ζούκερμπεργκ ζήτησε επίσης από τα Ηνωμένα Έθνη να θέσουν ως έναν από τους στόχους τους για τον κόσμο τα επόμενα χρόνια την παροχή πρόσβασης στο Ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η διασύνδεση του κόσμου είναι μία από τις θεμελιώσεις προκλήσεις της γενιάς μας. Πάνω από 4 δισ. άνθρωποι δεν έχουν φωνή online» έγραψε σχετικά στο Facebook.

Όσον αφορά την παροχή σύνδεσης στο Ίντερνετ στους πρόσφυγες, ο κ. Ζούκερμπεργκ ανέφερε ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της προαναφερθείσας προσπάθειας και ότι θα τους βοηθά να ζητούν βοήθεια και να διατηρούν την επαφή με τις οικογένειές τους.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του Facebook, το Ίντερνετ μπορεί να βοηθήσει τον ΟΗΕ να επιτύχει τους σκοπούς ανάπτυξής του και να βοηθήσει στο να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια.

ODN

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το BBC, τη συγκεκριμένη καμπάνια (Connectivity Declaration) υπογράφουν ο Μπόνο των U2, η Σαρλίζ Θέρον, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Τζίμι Γουέιλς της Wikipedia.

Παράλληλα, ο Ζούκερμπεργκ είπε ότι το Facebook θα συνεργαζόταν με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Προτεινόμενα για εσάς