Βουλή - Αρση της ασυλίας των βουλευτών Μ. Μπόλαρη, Κ. Μπαντουβά και Θ.Παπαγεωργίου

Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2005 15:40
A- A A+

Την άρση ασυλίας τριών βουλευτών αποφάσισε η Διακομματική Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, ενώ απέρριψε δύο άλλες σχετικές προτάσεις.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται ομόφωνα προς την Ολομέλεια της Βουλής, την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μάρκου Μπόλαρη, που κατηγορείται για τροχαίο ατύχημα και της ΝΔ, Κώστα Μπαντουβά, για παράνομη χωροθέτηση δεξαμενής καυσίμων. Την άρση της ασυλίας τους είχαν ζητήσει αμφότεροι οι βουλευτές.

Επίσης, με πέντε ψήφους υπέρ και μία αποχή η Επιτροπή εισηγείται την άρση της ασυλίας του πρώην υποδιοικητή της Αγροτικής Τράπεζας και βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι ως υποδιοικητής της ΑΤΕ, ο κ. Παπαγεωργίου συμμετείχε στην χορήγηση τριών δανείων στο πρόσωπο και στον Όμιλο Αλαμανή.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, ενώ απείχε από την ψηφοφορία ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Παπαγεωργίου από την πλευρά του έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και εκμετάλλευση του θέματος, υποστηρίζοντας ότι από τις 40 τράπεζες που δάνεισαν τον όμιλο Αλαμανή, μόνο η Αγροτική τον κυνηγάει.

«Όταν ψήφισα υπέρ του δανείου, το έκανα γιατί ο κ. Αλαμανής πληρούσε τα 138 από τα 150 κριτήρια και η προσωπική του περιουσία εξασφάλιζε την αποπληρωμή των δανείων»,τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας απέρριψε την άρση ασυλίας δύο βουλευτών. Πρόκειται για τον Μαργαρίτη Τζίμα της ΝΔ που κατηγορείται για μη καταβολή ΦΠΑ δημοτικής επιχείρησης, όταν ήταν δήμαρχος Δράμας και το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Ντόλιο, η υπόθεση του οποίου αφορούσε διαδικασία διορισμού κατά την περίοδο που ήταν νομάρχης Έβρου.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή