Π. Μολυβιάτης: Σημαντική μέρα η χθεσινή για την Ελλάδα

Συνάντηση με τον αρμένιο ομόλογό του
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 11:56
UPD:14:14
A- A A+

Με τον αρμένιο ομόλογό του, Βάρταν Οσκανιάν συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης. Ο αρμένιος υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται στη χώρα μας στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μολυβιάτης, ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την ικανοποίηση της Αθήνας για τα χθεσινά κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο κ. Μολυβιάτης χαρακτήρισε τη χθεσινή μέρα «σημαντική μέρα» για την Ελλάδα καθώς όπως είπε, τα δύο κείμενα της Κομισιόν για την Τουρκία ικανοποιούν πλήρως τις επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών, οι υποχρεώσεις της γείτονος αναβαθμίστηκαν σε κριτήρια, βάσει των οποίων θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή της πορεία.

Σε λίγο θα ακολουθήσει ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιάννη Βαληνάκη σχετικά με την Τακτική Έκθεση Προόδου της Τουρκίας για το 2005, την Αναθεωρημένη Εταιρική Σχέση της Τουρκίας με την Ε.Ε., καθώς και για τη Γνωμοδότηση επί της αίτησης ένταξης της πΓΔΜ, που δημοσιοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Αίθουσα Γ. Σεφέρη, Βασ. Σοφίας 1, ισόγειο).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή