Ικανοποίηση Παπούλια, Μολυβιάτη για τα κείμενα της Κομισιόν

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 13:58
A- A A+

«Αξιόλογη επιτυχία» της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικων, Πέτρος Μολυβιάτης, τα χθεσινά κείμενα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και την ΠΓΔΜ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μολυβιάτης, τόνισε πως «όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν ειδικότερα την Ελλάδα και την Κύπρο καλύφθηκαν κατά τρόπο πολύ ικανοποιητικό από τις αποφάσεις της Ε.Ε.», εκφράζοντας τη μεγάλη ικανοποίησή του για την τόσο σημαντική εξέλιξη.

Την ικανοποίησή του για τις αποφάσεις της Επιτροπής, εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος τον υπουργό Εξωτερικών. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που είχαν οι δυο άνδρες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες:

Κ. Παπούλιας: Χαίρομαι που σας βλέπω χαμογελαστό. Πήγαν όλα καλά;

Π. Μολυβιάτης: Νομίζω ότι είναι πολύ καλά.

Κ. Παπούλιας: Πάρα πολύ καλά.

Π. Μολυβιάτης: Είχαμε χθες μια σημαντική επιτυχία στις Βρυξέλλες.

Κ. Παπούλιας: Πάρα πολύ.

Π. Μολυβιάτης: Και όλα μας τα θέματα καλύφθηκαν κατά τρόπο πολύ ικανοποιητικό.

Ερωτηθείς για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των «Γκρίζων Λύκων» έξω από το Φανάρι, ο υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε ότι πρόκειται για προκλήσεις: «Αυτό πράγματι είναι έτσι όπως το λέτε», είπε χαρακτηριστικά. «Βέβαια», παρατήρησε, «μιλάμε για 150 έως 200 άτομα, αλλά η σημασία αυτών των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες είναι ότι οι υποχρεώσεις της Τουρκίας αναβαθμίστηκαν σε κριτήρια και βάσει αυτών των κριτηρίων θα κρίνεται και θα αποφασίζεται η πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη».

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάτι νεότερο για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στην Αγκυρα, ο κ. Μολυβιάτης είπε ότι ισχύει η δήλωση που έχει κάνει παλαιότερα και επανέλαβε ότι το ταξίδι αυτό θα πραγματοποιηθεί σε ημερομηνίες οι οποίες θα συμφωνηθούν δια της διπλωματικής οδού από τις δυο πλευρές.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή