Αντίθετη η ΕΝΑΕ στην εκλογή με 42%

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 16:06
A- A A+

Την πλήρη αντίθεσή της στην αλλαγή του συστήματος εκλογής των αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) με αφορμή τη δημοσιοποίηση του σχετικού σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών.

Η διαφωνία της έγκειται τόσο στη διαδικασία που τηρείται, όσο και στην ουσία της πρότασης για την εκλογή των αιρετών με ποσοστό 42% από την πρώτη Κυριακή.

Ειδικότερα, η ΕΝΑΕ χαρακτηρίζει αφενός «άκομψο, αν όχι προσβλητικό για το θεσμό, να προωθείται μία τέτοια ρύθμιση χωρίς διάλογο με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Μία ρύθμιση που εκ των πραγμάτων αποτελεί στοιχείο διαλόγου της Επιτροπής για το νέο κώδικα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων».

Αφετέρου, η ΕΝΑΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της «με κάθε απόπειρα κομματικοποίησης της Αυτοδιοίκησης και μείωσης της νομιμοποιητικής βάσης των αιρετών εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών».

Η πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Φ. Γεννηματά, δήλωσε για το ίδιο θέμα πως με τη ρύθμιση της κυβέρνησης «θυσιάζεται το ζήτημα της αποκέντρωσης με αυτοδιοίκηση, καθώς αποκλείει από τις τοπικές κοινωνίες φωνές οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες στην ανάπτυξη απλώς και μόνο επειδή ανήκουν σε δυνάμεις με χαμηλότερα ποσοστά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή