Ραδιόφωνο, εφημερίδες κερδίζουν έδαφος στην ενημέρωση

Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2005 18:04
A- A A+

Ποσοστό 50% εκτιμά ότι πρέπει να επιβάλλεται λογοκρισία στα ΜΜΕ όταν θίγονται ηθικές αξίες, σύμφωνα με το βαρόμετρο Νοεμβρίου του ΣΚΑΪ και της VPRC, που διενεργήθηκε το διάστημα 7 -8 Νοεμβρίου 2005, σε δείγμα 958 ατόμων, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες φαίνεται να κερδίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού, σε ό,τι αφορά στην ενημέρωση, καθώς 71% απαντά «όχι και τόσο ή και σχεδόν καθόλου» στο ερώτημα «πόσο εμπιστεύεστε την τηλεόραση από τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα», όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το ραδιόφωνο ανέρχεται σε 31% (44% απαντά «αρκετά έως και πάρα πολύ» ) και για τις εφημερίδες σε 43% (40% απαντά «αρκετά έως και πάρα πολύ» ). Εξάλλου, 61% πιστεύει ότι η τηλεόραση διαστρεβλώνει τα γεγονότα, 14% ότι μερικές φορές τα δείχνει όπως έχει και άλλες όχι, 12% ότι κάποια κανάλια τα δείχνουν όπως έχουν γίνει και κάποια άλλα όχι, ενώ μόνο 10% πιστεύει ότι η τηλεόραση δείχνει τα γεγονότα όπως πραγματικά συμβαίνουν.

Οσο για το εάν εμπιστεύονται την κρατική ή την ιδιωτική τηλεόραση, 61% απαντά ότι εμπιστεύεται την κρατική, 19% την ιδιωτική, 9% και τις δύο, 9% ούτε την κρατική ούτε την ιδιωτική.

Το 51% πιστεύει ότι η κρατική τηλεόραση είναι περισσότερο ανεξάρτητη από την κυβέρνηση σε σύγκριση με παλαιότερα, ενώ 35% δηλώνει ότι συμφωνεί απόλυτα ότι θα πρέπει να επιβάλλεται λογοκρισία στα ΜΜΕ όταν αυτά θίγουν ηθικές αξίες. (21% διαφωνεί απόλυτα, 15% μάλλον συμφωνεί, 10% ούτε συμφωνεί, ούτε διαφωνεί).

Προτεινόμενα για εσάς