Τζιχαντιστής που είχε γεννηθεί στη Γαλλία σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση στη Συρία

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015 07:33
UPD:07:57
REUTERS/HANDOUT

Φωτογραφία αρχείου. 

A- A A+

Ένας τζιχαντιστής γεννημένος στη Γαλλία σκοτώθηκε τον Ιούλιο σε αεροπορική επιδρομή στη Συρία από τον στρατιωτικό συνασπισμό στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας χθες.

Ο Ντέιβιντ Ντράτζιον, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ, ήταν μέλος της λεγόμενης «ομάδας Χορασάν», μιας φατρίας μαχητών που συνεργαζόταν με την Αλ Κάιντα στη Συρία. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πίτερ Κουκ, ο Ντράτζιον σκοτώθηκε σε αεροπορική επίθεση κοντά στο Χαλέπι στις 5 Ιουλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Ντράτζιον ήταν ειδικός σε εκρηκτικά, εκπαίδευε άλλους μαχητές στη Συρία και σχεδίαζε τις επιθέσεις σε Δυτικούς στόχους.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο στρατηγός Λόιντ Ώστιν, επικεφαλής της κεντρικής διοίκησης στον αμερικανικό στρατό, είχαν περιγράψει τον Ντράτζιο ως ιδιαίτερα επικίνδυνο μέλος της ηγεσίας που οργάνωνε επιθέσεις στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες της Δύσης, στοχεύοντας μεταξύ άλλων και σε αεροπλάνα.

Ο Κουκ πρόσθεσε ότι σε άλλη αεροπορική επίθεση από τη συμμαχία των ΗΠΑ σκοτώθηκε ο Αμπού Μπακρ Αλ Τουρκμανί, διοικητικός ηγέτης στο Ισλαμικό Κράτος και στενός συνεργάτης υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή