Κλίμα συναίνεσης ανάμεσα σε Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 23:39
UPD:23/09/2015 00:15
INTIME SPORTS/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Φωτογραφία από την κλήρωση.

A- A A+

Σε κλίμα συναίνεσης και με εμφανή τη διάθεση συμφιλίωσης ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό διεξήχθη η κλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην Α1 Ανδρών.

«Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουμε κατακτήσει τρεις συνεχόμενους τίτλους Ευρωλίγκας. Δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα το έχει κάνει αυτό. Πρέπει να το απολαμβάνουμε αυτό οι Έλληνες και ευχή μας είναι να το κάνει και η Εθνική Ελλάδας, που το αξίζει! Ομάδες και Εθνική πάνε μαζί» τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τιραντόπουλος, δήλωσε πως «ως Παναθηναϊκός σταματάμε τις προκλήσεις. Οι μάχες πρέπει να δίνονται μόνο στο παρκέ και μόνο σε αθλητικά πλαίσια. Ένας είναι μόνο ο νικητής στις 4 γραμμές. Δεν μπορούμε να νικάμε και οι δύο. Όχι άλλες αντιπαλότητες μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Δεν επιθυμούμε εμπλοκή με κανέναν εκτός παρκέ».

Όταν πληροφορήθηκε τη δήλωση, ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός επισήμανε ότι «η συγγνώμη από πλευράς Παναθηναϊκού είναι σημαντική. Ο πρόεδρος (Δημήτρης Γιαννακόπουλος) δεν ήταν εδώ. Ο άνθρωπος που μίλησε τον εκπροσωπεί. Μακάρι να γίνει πράξη, αλλά πρέπει να θυμόμαστε και τι έχει γίνει. Έχουν βγει αποφάσεις και θα βγουν κι άλλες. Σαν πνεύμα συμφωνούμε. Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλή διάθεση σήμερα».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης βράβευσε τον προπονητή της χρονιάς, Γιάννη Σφαιρόπουλο, ο οποίος δήλωσε: «Το βραβείο ανήκει σε όσους απαρτίζουν την ομάδα: τους παίκτες που παλεύουν στο γήπεδο για να φέρουν αποτελέσματα, τους συνεργάτες μου που νυχθημερόν κοπιάζουν και τη διοίκηση που στηρίζει την προσπάθεια μέσα στο γήπεδο. Να έχει συνέχεια η προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι στον Ολυμπιακό και να δούμε καλό μπάσκετ. Να μην υπάρχει βία και να κερδίσει ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο».

Τρεις ομάδες παρέλαβαν το βραβείο ήθους: ο ΚΑΟΔ, που λόγω οικονομικών προβλημάτων δήλωσε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Κόροιβος Αμαλιάδας.

Βραβεύτηκαν επίσης ο κορυφαίος αμυντικός, Μπράιαντ Ντάνστον και τα υπόλοιπα μέλη της καλύτερης πεντάδας, δηλαδή οι Σπανούλης, Σλούκας, Μαυροκεφαλίδης και Πρίντεζης. Ο Σλούκας αναδείχτηκε επίσης καλύτερος 6ος παίκτης, ενώ ο Πρίντεζης παρέλαβε το βραβείο μιας νέας κατηγορίας, αυτής του αγαπημένου παίκτη του γυναικείου κοινού! 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις