Ιορδανία: Διαδηλώσεις στο Αμάν

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 08:48
A- A A+

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Πέμπτη στο Αμάν της Ιορδανίας διαμαρτυρόμενοι για τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της περασμένης Τετάρτης.

Την πίστη τους στο βασιλιά Αμπντάλα εξέφρασαν οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα θύματα των επιθέσεων, από τις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 56 άνθρωποι και εξέφρασαν την πίστη τους στον βασιλιά Αμπντάλα.

Πολλοί φώναζαν συνθήματα κατά της Aλ Κάιντα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων. «Μετά από αυτό το περιστατικό, κανείς δεν θα τους υποστηρίξει πλέον», είπε ένας διαδηλωτής αναφερόμενος στην αλ Κάιντα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιορδανίας, Μαρουάν Μουασέρ, είπε ότι όλες οι ενδείξεις φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι οι επιθέσεις σε μεγάλα ξενοδοχεία του Αμάν, ήταν έργο της Aλ Κάιντα. Και είπε ότι αυτή τη φορά οι ιορδανικές δυνάμεις ασφαλείας στάθηκαν άτυχες.

«Σε μια ιδιαιτέρως εκρηκτική περιοχή οι δυνάμεις ασφαλείας μας, έχουν καταφέρει να αποτρέψουν πολλές επιθέσεις. Αλλά με την αύξηση αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων, φαντάζομαι ότι δεν θα είμαστε ικανοί να αποτρέψουμε κάθε μια από αυτές, αν και διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας», είπε ο Ιορδανός αξιωματούχος.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα, υποσχέθηκε τη δίωξη των υπευθύνων και είπε ότι η χώρα του δεν θα εξωθηθεί να αλλάξει την πολιτική της.

Οι δυνάμεις ασφαλείας λένε πως έχουν ήδη προβεί σε σειρά συλλήψεων.

ΠΗΓΗ: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή