Εγκαίνια του νέου κτιρίου της πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 12:00
A- A A+

Το νέο κτίριο της πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα εγκαινίασε, το πρωί, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, Ρόμπερτ Κοτσαριάν, παρουσία του έλληνα υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, μελών της αρμενικής κοινότητας της Ελλάδας και της Αρμενικής Εκκλησίας.

Το νέο κτίριο βρίσκεται στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 95, στο Χαλάνδρι. Πρόκειται γιά ένα 4οροφο κτίριο, στο οποίο θα εγκατασταθούν οι πρεσβευτικές και προξενικές αρχές της δημοκρατίας της Αρμενίας στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «η Ελλάδα ήταν πάντα το σπίτι του Αρμένικου λαού και όλοι το γνωρίζουν και το αισθάνονται ότι μας συνδέουν -τον αρμένικο και τον ελληνικό λαό- κοινοί δεσμοί, κοινές αρχές και αξίες, τις οποίες υπερασπιστήκαμε στο πέρασμα του χρόνου με μεγάλο κόστος και πολλά θύματα».

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, «το νέο κτίριο της πρεσβείας της Αρμενίας στην Αθήνα θα εμπεδώσει τη φιλία και την επικοινωνία των δύο λαών», ενώ τέλος, ευχαρίστησε τους Αρμένιους για την «τεράστια συμβολή τους στην πρόοδο της ελληνικής κοινωνίας».

Κατά την τελετή των εγκαινίων μίλησαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας, Βαρτάν Οσκανιάν και ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Βαχράμ Γκαζογιάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή