Βουλή: Φραστικό επεισόδιο Αλαβάνου με τον υφυπ. Μεταφορών

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ απέσυρε εκ νέου την επίκαιρη ερώτησή του για την Ολυμπιακή
Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 12:59
A- A A+

Φραστικό επεισόδιο είχε σήμερα στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, με τον υφυπουργό Μεταφορών, Αναστάσιο Νεράντζη, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΝ προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή.

Ο κ. Αλαβάνος απέσυρε εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή Αεροπορία καθώς αντί του Πρωθυπουργού ή κάποιου εκ των υπουργών που σχετίζονται με το αντικείμενο της ερώτησης, παρουσιάστηκε ξανά να απαντήσει ο υφυπουργός Μεταφορών.

«Είναι η τρίτη φορά που καταθέτω την ίδια ερώτηση που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό. Σήμερα γνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός είναι στην Ιαπωνία και ξέρω ότι δεν μπορεί να μου την απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Κοϊζούμι. Παρ΄όλα αυτά, με βάση το άρθρο 129, έπρεπε να βρίσκονταν εδώ ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Και αν δεν μπορούσε ο υπουργός Μεταφορών, έπρεπε να ήταν εδώ ο υπουργός Οικονομίας. Και αν δεν μπορούσε ο υπουργός Οικονομίας, ο υπουργός Απασχόλησης, διότι και στους τρεις απευθύνεται και σχετίζεται το αντικείμενο της ερώτησης αυτής», τόνισε ο κ. Αλαβάνος.

«Συνεχίζει και έρχεται ο κ. Νεράντζης», πρόσθεσε. «Τον εκτιμώ τον κ. Νεράντζη, αλλά ο κ. Νεράντζης πιστεύω ότι είναι άσχετος με το ζήτημα και δεν συμμετείχε, όπως είπα και την άλλη φορά, ούτε καν στις κυβερνητικές συσκέψεις που εγίναν σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού της Ολυμπιακής Αεροπορίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης περιφρόνηση και επίδειξη θράσους απέναντι στο κοινοβούλιο και δήλωσε πως θα επανακαταθέσει την ερώτησή του μέχρις ότου έρθει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ή αρμόδιος υπουργός να δώσει απάντηση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή