Α. Παπαληγούρας: Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ ισοδυναμούν με παρακώλυση της κάθαρσης

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 13:36
A- A A+

Το ΠΑΣΟΚ ενοχλείται από την προσπάθεια για κάθαρση στο δικαστικό Σώμα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β΄Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Στην ερώτησή του, ο κ. Παπαϊωάννου είχε επικρίνει τον κ. Παπαληγούρα για την επίσκεψή του στον ¶ρειο Πάγο και για τις δηλώσεις του για την πορεία των ερευνών.

Έπραξα το καθήκον μου, είπε ο κ. Παπαληγούρας, σημειώνοντας ότι ο κ. Παπαϊωάννου θα μπορούσε να τον εγκαλέσει μόνο εάν η κυβέρνηση παρίστανε τον Πόντιο Πιλάτο, παραλείποντας να στηρίξει, να συνδράμει και να ενισχύσει το έργο της Δικαιοσύνης στην οδυνηρή γι αυτήν, φάση που περνά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε επίσης ότι η δικαστική ηγεσία δέχεται και μάλιστα καλωσορίζει τη στήριξη και αρωγή της κυβέρνησης στην προσπάθεια κάθαρσης που και η ίδια καταβάλλει: «Εσείς, «δικαστικότεροι» φαίνεται των δικαστικών, την καταγγέλλετε με πολιτικό φαρισαϊσμό, παρατήρησε χαρακτηριστικά και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να ξέρετε όμως, ότι κρίνοντας, κρίνεστε. Και εκτίθεστε...»

Από την πλευρά του ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Δικαιοσύνης να παρεμβαίνει στην ανάκριση και να ανακοινώνει ποινικές διώξεις. «Υπονομεύετε τους δημοκρατικούς θεσμούς και λυπάμαι που δεν συνειδητοποιήσατε αυτό το ατόπημά σας», είπε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε:

«Όλοι θέλουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο, και κανένας δεν εμποδίζει κανένα στην κατεύθυνση αυτή».

Ανταπαντώντας, ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι το ΠΑΣΟΚ, αντί να στηρίξει την οδυνηρή προσπάθεια για κάθαρση, «εφευρίσκει συμπλεγματικά ενστάσεις επί της διαδικασίας, οι οποίες στην πραγματικότητα υποκρύπτουν άρνηση της ουσίας και πρακτικά ισοδυναμούν με παρακώλυση της κάθαρσης».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή