α θέματα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, εν όψει και των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο, συζήτησαν η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου – αμφότεροι αντιπρόεδροι του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.
«Στόχος της Ολυμπιακή Εκεχειρίας είναι να ενώσει τους λαούς και τους πολιτισμούς. Εχουμε μπροστά μας τους Αγώνες του Τορίνο και το κείμενο που διαμορφώθηκε για την Εκεχειρία ψηφίστηκε στον ΟΗΕ πριν απο 4 μέρες, το υπογράφουν 190 χώρες, η Ελλάδα όπως πάντα έχει κυρίαρχο ρόλο και στην σύνταξη του κειμένου αυτού», δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Πετραλιά.
Όπως επίσης είπε, συζητήθηκε και η παρουσία, σε συνεργασία με την ΔΟΕ, του Διεθνούς Κέντρου Εκεχειρίας στο Τορίνο.
Η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι συζήτησε και με τον πρώην διευθυντή του Κέντρου, ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Σταύρο Λαμπρινίδη, καθώς και με την υπεύθυνο Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΣ του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, τις δυνατότητες που θα έχει το Κέντρο και την επόμενη χρονιά καθώς και τις πρωτοβουλίες που θα λάβουν οι δύο αντιπρόεδροι.
Όπως τόνισε από την πλευρά του ο κ. Λαμπρινίδης, «η Ολυμπιακή Εκεχειρία πριν από πέντε χρόνια ήταν ανύπαρκτη, έγινε μια πρόταση του κ. Παπανδρέου που την αποδέχθηκε η ΔΟΕ και κατορθώσαμε μέσα σε πέντε χρόνια να καταστήσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα ειρήνης, μια ιδέα που πολλοί θεωρούσαν ρομαντική».
«Στα Ηνωμενα Εθνη, το 2003, επ' ευκαιρία των Αγώνων της Αθήνας, πέρασε ομόφωνο ψήφισμα για οποιοδήποτε θέμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και στις 3 Νοεμβρίου, εν όψει των Αγώνων του Τορίνο, πετύχαμε να περάσει δεύτερο τέτοιο ψήφισμα», πρόσθεσε ο κ. Λαμπρινίδης.
«Αυτή η μεγάλη προσπάθεια δεν πρέπει να σταματήσει, το Κέντρο Εκεχειρίας είναι ένας διεθνής οργανισμός της ΔΟΕ, συζητήσαμε ότι πρέπει να μείνει διεθνής οργανισμός για να έχει υψηλό κύρος σε συνεργασία με την ΔΟΕ και με την Ελλάδα πάντοτε παρούσα», συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι και αυτό το στοίχημα θα κερδηθεί.