Στα χνάρια του Μπράνσον

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 18:30

A- A A+

Ενας Βρετανός, 19 ετών, θα είναι αναμφίβολα ο νεότερης ηλικίας ιδιοκτήτης αεροπορικής εταιρείας στον κόσμο, εγκαινιάζοντας στις 21 Νοεμβρίου τις πρώτες πτήσεις της «Alpha One Airways», πτήσεις πολύ μικρές για μεγάλους αερομεταφορείς.

Ο Μάρτιν Χάλστιντ ή «baby Branson» όπως τον αποκαλούν παρομοιάζοντάς τον με το βρετανό δισεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Virgin Atlantic, ανακοίνωσε την έναρξη των πρώτων πτήσεων της εταιρείας του, που θα ενώνουν το νησί Μαν στο Μπλάκπουλ στη βορειοδυτική Αγγλία με το Σάουθαμπτον στη νότια Αγγλία.

Η μετάβαση στο αεροδρόμιο Μαν-Μπλάκπουλ στοιχίζει 29 στερλίνες (42 ευρώ) και η πτήση από το Μαν στο Σάουθαμπτον 49 στερλίνες (71,5 ευρώ) χωρίς τους φόρους, όπως αναφέρεται στην πιλοτική ιστοσελίδα της εταιρείας.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή, δύο φορές την ημέρα. Η εταιρεία με 26μελές προσωπικό ελπίζει να εξυπηρετήσει 75.000 επιβάτες κατά τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της.

Ο Μάρτιν από το Οξφορντσάιρ αποφοίτησε από τη σχολή πιλότων της Οξφόρδης με άριστα. Ομως καθώς δεν έβρισκε δουλειά ως πιλότος, αποφάσισε να ιδρύσει το δικό του αερομεταφορέα. «Μάλλον θα είμαι ο πρώτος ιδιοκτήτης αεροπορικής, που θα πιλοτάρω», λέει στο BBC ο Μάρτιν.

Πουλώντας την εταιρεία λογισμικού προσομοίωσης πτήσεων EMAtch που ο ίδιος ίδρυσε σε ηλικία 15 ετών, συγκέντρωσε το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης για τις «Alpha One Airways».

Είμαι αποφασισμένος να πετύχω, τονίζει και απαντά στους σκεπτικιστές ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Αλλωστε, έχω πλάι μου μια έμπειρη ομάδα συνεργατών στην οποία, βασίζομαι.

ΒΒC

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή