«Οδική Ασφάλεια: Μας αφορά όλους»

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2005 20:19
UPD:20:21
A- A A+

Ημερίδα με θέμα «Οδική Ασφάλεια: Μας αφορά όλους» διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πρόληψης και Μείωσης των Τροχαίων Ατυχημάτων «Πάνος Μυλωνάς» την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2005 στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), του Πανεπιστημίου Πατρών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, που ανακοίνωσε τη σύσταση Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας με νομοθετική ρύθμιση στις προσεχείς εβδομάδες, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δρ. Joerg Beckmann, Executive Director του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (Εuropean Transport Safety Council).

Το Ινστιτούτο ανακοίνωσε τη δωρεά πινακίδας μεταβλητών μηνυμάτων που συγκρίνει την ταχύτητα του διερχόμενου οχήματος μέσω ραντάρ και τη μεταδίδει στον τελικό χρήστη με σκοπό τη ρύθμιση της ταχύτητάς του.

Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας ξεκινώντας με τη δημιουργία ενημερωτικού εντύπου που στους επόμενους έξι μήνες θα διανεμηθεί σε τουλάχιστον 500.000 οικογένειες.

Το Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς» ιδρύθηκε στις 12 Μαϊου 2005, από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και φορείς του επιχειρηματικού κόσμου, στη μνήμη του τελειόφοιτου του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, Πάνου Μυλωνά, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή