Επικοινωνία Β. Θάνου με τους συναρμόδιους υπουργούς για το θέμα των διοδίων

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2015 14:03
UPD:14:15
EUROKINISSI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Εντολή να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα των διοδίων τουλάχιστον μέχρι την επιστροφή των εκλογέων έδωσε στα συναρμόδια υπουργεία η υπηρεσιακή πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Σημειώνεται ότι όσοι πολίτες χρησιμοποιούν τους αυτοκινητόδρομους για να μεταβούν στο εκλογικό τους τμήμα, καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων.

Στο θέμα παρενέβη νωρίτερα ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την κ. Θάνου ζήτησε να είναι ελεύθερη η διέλευση από τα διόδια. «Δεν μπορεί ο λαός μας ακόμα και σήμερα που πάει και πρέπει να πάει να ψηφίσει, να επιλέξει τα κόμματα που θα τον εκπροσωπήσουν, να πληρώνει χαράτσια στους εθνικούς δρόμους, που άλλωστε έπρεπε να είναι λαϊκή περιουσία», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ακολούθησε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία και διευκρίνιζε ότι με έγγραφο που απέστειλε το ΥΠΕΣ στις 29 Αυγούστου 2015 προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αιτήθηκε τη διαμεσολάβησή του, προκειμένου να ισχύσει για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ό,τι ίσχυσε και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια. «Ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών δεν έλαβε καμία απάντηση, στο αίτημά του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η απάντηση των κοινοπραξιών των αυτοκινητόδρομων στο αίτημα της διακομματικής επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών για δωρεάν διέλευση των διοδίων ήταν  ότι η δωρεάν διέλευση των διοδίων, λόγω των εκλογών, δεν προβλέπεται απο τις συμβάσεις παραχώρησης και το κόστος θα έπρεπε να καλύψει το κράτος.

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν επίσης ότι οι εταιρείες αναμένουν ακόμη την αποπληρωμή των διελεύσεων από τους αυτοκινητόδρομους και τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου την ημέρα του δημοψηφίσματος.

«Η μη αποδοχή του αιτήματος από την πλευρά των εταιριών για ελεύθερη διέλευση των πολιτών από τα διόδια είναι μια απαράδεκτη εξέλιξη που δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά», σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που ίσχυσε στο δημοψήφισμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα πρέπει να ισχύει σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το δικαίωμα των πολιτών στις μετακινήσεις, ειδικά την κορυφαία ημέρα έκφρασης της δημοκρατίας, είναι αδιαπραγμάτευτο», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. εξαπέλυσε από την πλευρά του ο Π. Λαφαζάνης. «Αποτελεί ντροπή και εμπαιγμό των πολιτών ότι η κυβέρνηση με ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν εξασφάλισαν την ελεύθερη διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνουν την μετακίνηση των πολιτών για να ψηφίσουν. Προφανώς κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν ενδιαφέρονται να ψηφίσουν οι πιο φτωχοί πολίτες, αφού είναι τα μεγάλα θύματα των μνημονίων τους», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή