Κινητικότητα στη Μέση Ανατολή

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 08:47
A- A A+

Νέα κινητικότητα παρατηρείται στη Μέση Ανατολή, όπου βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κοντολίζα Ράις. Η κ. Ράις, θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Στη Μέση Ανατολή η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις.

Επίσης θα παραστεί και σε επιμνημόσυνη τελετή με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τη δολοφονία του Ισραηλινού πρώην πρωθυπουργού, Γιτζάκ Ράμπιν.

Από το Ισραήλ, η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κάλεσε και τις δύο πλευρές να προωθήσουν το ειρηνευτικό σχέδιο, γνωστό ως οδικός χάρτης, λέγοντας ότι ένα παλαιστινιακό κράτος θα ενίσχυε την ασφάλεια του Ισραήλ.

Σε σχόλιό του, ωστόσο, ο Αριέλ Σαρόν παρέπεμψε στις υποχρεώσεις της παλαιστινιακής πλευράς.

Την ίδια στιγμή, ο απεσταλμένος της διεθνούς κοινότητας στη Μέση Ανατολή, Τζέιμς Γούλφενσον, προειδοποίησε ότι η Λωρίδα της Γάζας κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια γιγάντια φυλακή για τους Παλαιστινίους, εφόσον δεν ανοίξουν πλήρως τα σημεία διάβασης στα σύνορα με το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν ηγετικό στέλεχος τη ςοργάνωσης Χαμάς, στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης.

ΠΗΓΗ: BBC

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή