Ευρωμπάσκετ 2015: Δύσκολα συνεχίζει ο Κατσικάρης, στην pole position ο Γιαννάκης για Εθνική

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015 13:31
UPD:15:28
INTIME SPORTS
A- A A+

Ο αγώνας με τη Λετονία αποτέλεσε, κατά πάσα πιθανότητα, τον τελευταίο για τον Φώτη Κατσικάρη ως προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η αποτυχία εισόδου στην ημιτελική φάση του Ευρωμπάσκετ 2015 και κατ΄ επέκταση η διεκδίκηση μεταλλίου, στόχος τον οποίο η Ομοσπονδία θεωρούσε εφικτό με βάση το πλουσιότατο και πληρέστατο ρόστερ της Εθνικής, χρεώθηκε αποκλειστικά στον Έλληνα τεχνικό.

Ο ίδιος πάντως δεν κρύφτηκε αλλά ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την πορεία της ομάδας, που κατάκτησε μεν την πέμπτη θέση και θα βρεθεί στα προολυμπιακά τουρνουά, όμως βλέποντας κάποιος Λιθουανία και Ισπανία στον τελικό της Λιλ δεν μπορεί να μην σκεφτεί ότι στην ίδια θέση θα μπορούσε να βρεθεί κάλλιστα η "γαλανόλευκη" ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση το μέλλον του Κατσικάρη θα κριθεί στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο. Τα πενιχρά πεπραγμένα δύο ετών όμως, συν την πρόσθετη επαγγελματική υποχρέωση που ανέλαβε ως προπονητής της Μούρθια, οδηγούν τον Κατσικάρη εκτός Εθνικής ομάδας, κάτι που ίσως θελήσει και ο ίδιος πάντως. 

Όσο για το διάδοχό του; Αν τελικώς τεθεί θέμα τεχνικής ηγεσίας ως επικρατέστερος για τη διάδοχη κατάσταση φέρεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος έχει τιμήσει την Εθνική ομάδα και ως αθλητής και ως προπονητής της, καθώς την οδήγησε σε δύο κορυφαίες στιγμές της Ιστορίας της, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και του ασημένιου στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις