Μπουρούσης: «Θα καταλάβετε τι εννοώ όταν μιλήσει ο Ζήσης»

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 23:03
UPD:23:12
MOTIONTEAM/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Ο σέντερ της Εθνικής Ομάδας απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα συνεχίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ για την επιθετική του δήλωση λίγο μετά το ματς με τους Λετονούς τόνισε πως όλοι θα καταλάβουν τι ήθελε να πει όταν θα μιλήσει ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Νίκος Ζήσης.

A- A A+

Για το νόημα των δηλώσεών του μετά τη νίκη επί της Λετονίας αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ο σέντερ της Εθνικής Ομάδας μίλησε στην «Ώρα των Πρωταθλητών», όπου απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν θα συνεχίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ για την επιθετική του δήλωση λίγο μετά το ματς με τους Λετονούς τόνισε πως όλοι θα καταλάβουν τι ήθελε να πει όταν θα μιλήσει ο αρχηγός της «γαλανόλευκης», Νίκος Ζήσης.

Αρχικά αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη από την «επίσημη αγαπημένη»: «Είμαι ευγνώμων που έτυχε να παίξω με τον Βασίλη. Θεωρώ πως είναι από τους κορυφαίους παίκτες σε όλη την Ευρώπη. Είναι "σκύλος" δεν τα παράτησε ποτέ. Πάντα προσπαθούσε να με κάνει καλύτερο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Ζήσαμε καλές και κακές στιγμές. Οι καλές σου δίνουν τη χαρά και τη δύναμη να προχωρήσεις. Τον ευχαριστώ που ήμασταν συμπαίκτες».

Σε ερώτηση που του έγινε για τα όσα είπε μετά το ματς με τη Λετονία ανέφερε: «Η δήλωσή μου έχει ουσία. Δεν ήθελα να κάνω επίθεση στους δημοσιογράφους. Είναι μια επίθεση γενική. Θα την καταλάβετε στην πορεία από τον αρχηγό της εθνικής ομάδας», ενώ για το αν σκέφτεται να σταματήσει από την εθνική ή, ο Ζήσης, απάντησε: «Δεν έχει ειπωθεί κάτι από εμένα ή, τον Νίκο. Απλά δεν αρέσουμε».

Παραδέχθηκε ακόμη: «Υπάρχει μεγάλη στεναχώρια για τον αποκλεισμό μας. Οι Ισπανοί φοβόντουσαν μην κερδίσουν εμάς και εμείς φοβόμασταν να κερδίσουμε εκείνους. Ήμουν μαζί με τον Ρέγες και ούτε εκείνος δεν το πίστευε. Φοβηθήκαμε να κερδίσουμε, αυτή είναι η αλήθεια. Το ματς θα κρινόταν σε ένα σουτ ή ένα λάθος, όπως και έγινε. Έτσι εξελίχθηκε το παιχνίδι. Δυστυχώς έτσι έγιναν τα πράγματα. Δεν αλλάζει κάτι».

Για την κριτική στον Φώτη Κατσικάρη είπε: «Τον συνάντησα πάλι μετά το 2004. Είναι αυτός που με πήρε στην ΑΕΚ το 2000. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό. Σίγουρα δεν αξίζει αυτή την κριτική. Όλοι φταίμε στην ήττα. Στην νίκη κερδίζουμε και είμαστε όλοι χαρούμενοι. Και εγώ φταίω που έκανα τα πέντε φάουλ. Αν κερδίζαμε τι θα έλεγαν όμως; Αυτή είναι η... ανωμαλία στο άθλημά μας. Κανείς δε μπορεί να φανταστεί πόσο δύσκολο ήταν το παιχνίδι με την Λετονία».

Στο τέλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της εθνικής: «Υπάρχει λαμπρό μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική Ελπίδων πήρε χρυσό μετάλλιο. Υπάρχουν και ταλέντα και παίκτες με εμπειρία. Είδα τον Χαραλαμπόπουλο στο ξενοδοχείο. Υπάρχουν παίκτες και εύχομαι να πλαισιώσουν την ομάδα. Την ομάδα πρέπει να την πονέσεις για να είσαι εκεί. Όταν έχεις να κάνεις ένα χειρουργείο και το αναβάλεις συνέχεια σημαίνει ότι αγαπάς την ομάδα και τη φανέλα. Θέλω να δώσω στα νέα παιδιά αυτό το μήνυμα. Να αγαπήσουν την ομάδα και να μην την παρατήσουν. Θυμάμαι το μετάλλιο που πήραμε το 2009. Είναι τόσο γλυκό συναίσθημα, το λέω και ανατριχιάζω. Το 2005 δεν ξεχνιέται ποτέ. Για να είσαι δέκα χρόνια στην Εθνική δεν είσαι τεμπέλης, ούτε γλείφεις για να βρίσκεσαι εκεί».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις