Ν. Κωνσταντόπουλος: «Ορισμένοι ιεράρχες συμπεριφέρονται ως κομματάρχες»

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 14:33
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό σχετικά με τις «προκλήσεις Ιεραρχών», κατέθεσε σήμερα ο τέως πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος, ορισμένοι ιεράρχες συμπεριφέρονται ως κομματάρχες, που διεκδικούν ρόλο τόσο στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα όσο και στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού κάνει λόγο για εξακολουθητική κρίση στο εσωτερικό της Εκκλησίας, καθώς και για διαρκή αδυναμία της κυβέρνησης να αποσαφηνίσει ότι το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας της Ελλάδος έναντι των άλλων εκκλησιών, δεν σημαίνει αυτεξιούσιο της Ιεραρχίας έναντι Πολιτείας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κωνσταντόπουλος ερωτά τον κ. Καραμανλή εάν, θα πραγματοποιηθεί απογραφή της οικονομικής κατάστασης και διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά Μητροπόλεων και Επισκόπων. Επίσης, εάν θα προωθηθεί νομοθετική πρωτοβουλία για νέο Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι κραυγαλέες θεσμικές στρεβλώσεις που σήμερα έχουν επιβληθεί σε βάρος της Πολιτείας, και εάν ενόψει της συζήτησης για τη νέα συνταγματική αναθεώρηση, η κυβέρνηση θα προτείνει το χωρισμό Κράτους και Εκκλησίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή