Europa League: Έχασε την ευκαιρία ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 23:54
UPD:18/09/2015 00:29
INTIME SPORTS

Φωτογραφία του αγώνα.

A- A A+

Με ισοπαλία στην Τρίπολη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ ο Αστέρας, καθώς παρά την καλή εμφάνισή του έμεινε στο 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας, στο πλαίσιο του 11ου ομίλου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως συνέβη νωρίτερα με τον ΠΑΟΚ στον 3ο όμιλο, επικεφαλής στο 11ο γκρουπ να τεθούν οι... Γερμανοί, αφού η Σάλκε πέρασε εύκολα με 3-0 από την Κύπρο απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

Ο Αστέρας ξεκίνησε πολύ δυνατά και προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό, όταν ο Μπερτόλιο βρήκε έξοχα τον Μάσα κι εκείνος πλάσαρε τον Μπίτσικ ανοίγοντας το σκορ μέσα σε αποθέωση.

Απέναντι στους σαστισμένους Τσέχους στο 12΄ ο Γιάννου έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0, αφού αν και βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα δεν κατόρθωσε να τον νικήσει. 

Μετά το 20λεπτο η Σπάρτα βρήκε τα "πατήματά" της και στο 24΄ ο Φρίντεκ έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού και έφυγε άουτ, ενώ στο 44΄ ακυρώθηκε γκολ του Λάφατα ως οφ σάιντ.

Χειμαρρώδης και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ήταν ο Αστέρας, "αυτοκτόνησε" όμως καθώς έχασε δύο σπάνιες ευκαιρίες για να σκοράρει και να "κλειδώσει" τη νίκη.

Στο 48΄ ο Μάσα βγήκε απέναντι στον Μπίτσικ και πλάσαρε στο δοκάρι για να επιστρέψει η μπάλα στην αγκαλιά του Τσέχου (!), ενώ ένα λεπτό αργότερα σε νέα ταχύτατη αντεπίθεση ο Φούντας προσπάθησε να "κρεμάσει" τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Έγκλημα (ποδοσφαιρικό) και τιμωρία αυτές οι ευκαιρίες για τους Αρκάδες, που τελικά το πλήρωσαν στο 56΄: ο Λάφατα ευνοήθηκε από μια κόντρα, βρέθηκε μόνος προ του Κοζίτσκι και ισοφάρισε.

Στο 86ο λεπτό ο Γιάννου μέσα από την περιοχή δεν κατόρθωσε να σημαδέψει σωστά σουτάροντας ψηλά, ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Σπάρτα σκόραρε αλλά ο Κροάτης διαιτητής Στραχόνια σταμάτησε τη φάση για του Κρέιτσι στον Κοζίτσκι, προκαλώντας θύελλα διαμαρτυριών στον πάγκο της Σπάρτα, προεξάρχοντος του προπονητή της Ζντένεκ Σκάζνι.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις