24ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 16:14
A- A A+

Οι εννέα συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου προχωρούν στις 24 Νοεμβρίου 2005 σε 24ωρη πανελλαδική απεργία (σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕΣΥ – ΠΟΣΠΕΡΤ – ΠΟΕΠΤΥΜ – Χάρτου),σε όλες τις επιχειρήσεις ενημέρωσης.

«Με την απεργία μας σε αυτή τη χρονική στιγμή συντονιζόμαστε με τις ευρύτερες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλη την χώρα, που κλιμακώνονται και ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού.

Διεκδικούμε:

1. Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

2. Την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζόμενους και την άμεση εξόφληση των χρεών των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

3. Την εφαρμογή και πιστή τήρηση των ΣΣΕ και την από κοινού διεκδίκηση νέων.

4. Την άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών, και του ΕΣΡ, στην κατεύθυνση εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας και του ελέγχου της ασυδοσίας.

5. Την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων και τη διασφάλιση των πόρων των ασφαλιστικών μας Ταμείων.

6. Την κατάργηση των νόμων που οδηγούν χειραγώγηση της ενημέρωσης.

7. Την κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων που ενισχύουν την ευελιξία των εργασιακών σχέσεων.

8. Την απόσυρση του νόμου για την κατάργηση του 8ώρου (μέσω της διαβόητης «συνολικής διευθέτησης») και για τη μείωση της αμοιβής των υπερωριών», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς