Τέλος από την Εθνική ο Σπανούλης

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 18:58
UPD:19:23
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σπανούλης.

A- A A+

Τους τίτλους τέλους ως προς την παρουσία του στην Εθνική ομάδα έβαλε απόψε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα με τη Λετονία δήλωσε πως αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Εμφανώς συγκινημένος (δακρυσμένος και με "σπασμένη" φωνή) ο άσος του Ολυμπιακού, υπογράμμισε στην κάμερα του OTE TV ότι είναι υπερήφανος για όσα έζησε φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο από 17 ετών.

«Φέραμε τρία μετάλλια, ώρα να παίξουν και τα νέα παιδιά και για εμάς» είπε, εννοώντας το χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005, το ασημένιο στο Μουντομπάσκετ το 2006 και το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ το 2009.

«Θα σταματήσω από την Εθνική. Ένας κύκλος κλείνει σήμερα για μένα. Αγάπησα αυτή την ομάδα από τα 17 μου, πρόσφερα αρκετά, μια καριέρα με το εθνόσημο γεμάτη με χαρές, διακρίσεις, λύπες, αποτυχίες... Καταφέραμε με τα υπόλοιπα παιδιά όλα αυτά τα χρόνια να φέρουμε στην Ελλάδα τρία μετάλλια. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε» δήλωσε ο Σπανούλης.

«Είμαι από τα 17 χρόνια μου στις Εθνικές ομάδες. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα τώρα, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταματήσω και να παίξουν τα άλλα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και θα είμαστε μαζί τους. Το λέω ξανά, είμαι υπερήφανος. Κρατάω όλες τις στιγμές, τις καλές και τις άσχημες. Όπως εγώ, έτσι και τα άλλα παιδιά θυσιάσαμε πολλά καλοκαιριά για να υπηρετήσουμε την ομάδα, ζήσαμε τεράστιες επιτυχίες. Εύχομαι στο μέλλον να έρθουν κι άλλες» συνέχισε ο Σπανούλης.

Όπως διευκρίνισε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, η απόφασή του δεν ελήφθη εν θερμώ. «Το είχα πάρει απόφαση από πριν. Με βαριά καρδιά, αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις πότε θα σταματήσεις. Δεν είναι εύκολο να αντεπεξέλθει πλέον το κορμί, διότι το προολυμπιακό θα γίνει λίγες μέρες αφότου τελειώσει η σεζόν. Λυπάμαι που δεν μπήκαμε στα μετάλλια φέτος». 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις