Ν. Αθανασάκης για δηλώσεις Αμβρόσιου: «Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου»

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 18:32
A- A A+

«Θου Κύριε φυλακή τω στόματί μου», αρκέστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου..

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ απάντησε και σε όσα αναφέρει η Ιερά Σύνοδος στη σημερινή ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο για εμπλοκή μητροπολιτών στην πολιτικολογία και καλώντας όσους επιδιώκουν αυτή την εμπλοκή, να κατέβουν από τους άμβωνες και να βγάλουν τα ράσα, για να πάρουν μέρος στην πολιτική κονίστρα. Μέχρι τότε, είπε «οφείλουν να σέβονται το σχήμα τους και το ρόλο τους».

Ο κ. Αθανασάκης επέκρινε την Αρχιεπισκοπή και την Ιερά Σύνοδο γιατί δεν πήραν θέση για την «ακραία πολιτική εμπάθεια και τις ύβρεις του κ. Αμβρόσιου», καθώς και ότι αντί γι αυτό, «εμπλέκονται στην πολιτικολογία και αναγγέλλουν νέα εμπλοκή».

Αναφερόμενος στο θέμα των ταυτοτήτων, ο κ. Αθανασάκης υπενθύμισε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και απηύθυνε στην Αρχιεπισκοπή (σ.σ. απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι δεν κάνει τον διαχωρισμό Αρχιεπισκοπής και Αρχιεπισκόπου) και την Ιερά Σύνοδο το ερώτημα αν αποφάσισαν, ή πρόκειται να αποφασίσουν, να αποδεχθούν τη νομιμότητα.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τόνισε επίσης ότι οι χαρακτηρισμοί και οι ύβρεις που χρησιμοποιούνται από μητροπολίτες δεν συνιστούν θέμα ελευθερίας του λόγου, αλλά θέμα σεβασμού προς το σχήμα τους, για εκείνους, όπως ο κ. Αμβρόσιος, που προβαίνουν σε τέτοιες κρίσεις.

Τόνισε επίσης ότι ο ορθόδοξος πολίτης περιμένει τους Ιεράρχες και την Εκκλησία δίπλα του, στα πνευματικά και εκκλησιαστικά της καθήκοντα και όχι σε αλλότρια έργα, όπως είναι η εμπλοκή τους στην πολιτική.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή