Ν. Μιχαλολιάκος: Αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015 15:03
UPD:19:35
SOOC/Alexandros Michailidis

Ο Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος.

A- A A+

«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι, την αναλαμβάνουμε, αλλά ποινική ευθύνη δεν υπάρχει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Real FM, o Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα, του Λαμπράκη; ρώτησε και σημείωσε: «Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;».

«Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον αρχηγό της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο, μία μέρα πριν από τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του, εξοργίζει κάθε δημοκρατικό πολίτη που αγωνίζεται και επιθυμεί ένα κράτος δικαίου», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Επισημαίνει ακόμη ότι επισημαίνει ότι «η συστράτευση όλων για μια κοινωνία δημοκρατική, για μια ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη είναι επιτακτική, προκειμένου να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο των νεοναζιστών».

«Η μισή "ανάληψη" της ευθύνης - πολιτική μόνον, αλλά όχι και ποινική - από τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο για την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, και μάλιστα με καθυστέρηση δύο χρόνων, αποκαλύπτει την απύθμενη θρασυδειλία και το απεχθές πρόσωπο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τον κυνισμό των καθαρά προεκλογικών σκοπιμοτήτων της προκλητικής ομολογίας».

Ξεδιάντροπη χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τη δήλωση ανάληψης ευθύνης για το θάνατο του Παύλου Φύσσα από τον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια προκλητική ομολογία που γίνεται μέσα στην προεκλογική περίοδο με στόχο να τρομοκρατήσει πολίτες και κόμματα.

«Η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο δεν τρομοκρατείται, αλλά χαλυβδώνεται η δημοκρατική της συνείδηση. Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μαχόμαστε κατά του φασισμού και της βίας, όποια μορφή και αν έχουν», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Ν.Δ. σημειώνει ακόμη ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας γίνεται με πράξεις και διαρκή επαγρύπνηση και συμπληρώνεται πως «επιβεβαιώνεται, επιπλέον, ότι η ψήφος τιμωρίας που ενισχύει τα κόμματα των άκρων, βλάπτει τη δημοκρατία». «Ας το αναλογιστούν αυτό, οι πολίτες που επιθυμούν η Ελλάδα να πάει μπροστά με συνεργασία, συναίνεση και σταθερότητα», καταλήγει.

Για επιβεβαίωση του «εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής» κάνει λόγο το Κομμουνιστικό Κόμμα, σχολιάζοντας τις αναφορές του Γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου «Χρυσή Αυγή» Νίκου Μιχαλολιάκου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

«Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η ομολογία Μιχαλολιάκου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία, επιβεβαιώνει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής, που απορρέει από τη ναζιστική της ιδεολογία», σχολιάζει ο Περισσός.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ «η ομολογία αυτή όχι μόνο δεν απαλλάσσει την ηγεσία της Χρυσής Αυγής από τις ποινικές της ευθύνες για τη δολοφονία Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, για δεκάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις, αλλά και ενισχύει τις ποινικές της ευθύνες». 

Τα παραπάνω ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχολιάζοντας τη δήλωση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Μέχρι πρότινος επιχειρούσαν να εμφανιστούν αθώοι του αίματος. Στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν όμως καταδικαστεί. Και αυτό πρέπει να αποτυπωθεί στις εκλογές της Κυριακής» κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

«Μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι δήθεν δεν ήξεραν τίποτε, ότι δεν είχαν ευθύνη, τώρα με θράσος, οι νεοναζιστές υπερασπίζονται την εγκληματική πολιτική τους, επιχειρώντας μόνο να γλιτώσουν τις ποινικές συνέπειες» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τους πολίτες «να απαντήσουν στην πρόκληση», κλείνοντας τον δρόμο «στη συμμορία των δολοφόνων». Όπως επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, η ψήφος σε αυτούς δεν είναι πολιτική επιλογή, αλλά επιβράβευση εγκληματιών.

«Η σημερινή κυνική ομολογία Μιχαλολιάκου περί ανάληψης της "πολιτικής" ευθύνης για τη δολοφονία του Φύσσα, απλώς επιβεβαίωσε την πασιφανέστατη ακέραιη ευθύνη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας ότι «απλώς και μόνον "πολιτική" ευθύνη για μια δολοφονία δεν νοείται».

Σε διευκρινιστική του δήλωση ο Νίκος Μιχαλολιάκος επισημαίνει ότι από τη δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «προκύπτει ότι η έννοια πολιτική ευθύνη αποδίδεται στο γεγονός ότι ήταν οπαδός και φίλος του κόμματος ο δράστης, κατά την ίδια έννοια που υπάρχουν πολιτικές ευθύνες σε εγκλήματα και άλλα βαριά αδικήματα όχι απλώς οπαδών και φίλων, αλλά στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της αριστεράς». 

Η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο αλλοίωση των λεγομένων και απομόνωση της φράσης του Νίκου Μιχαλολιάκου και σημειώνει ότι «πολιτική ευθύνη φέρουν τα κόμματα για πράξεις των οπαδών τους, όπως φέρει το ΠΑΣΟΚ για τα τόσα σκάνδαλα, η Νέα Δημοκρατία για τη δολοφονία Τεμπονέρα και συλλήβδην η αριστερά για δεκάδες τρομοκρατικές επιθέσεις και θύματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή