«Οικονομικές Θεωρίες, Αρχές Διοίκησης και Αρχαία Ελληνική Σκέψη»

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2005 21:27
A- A A+

Στην κοινή διαπίστωση ότι οι οικονομικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων μπορούν να εφαρμοστούν στην σύγχρονη εποχή, και να συμβάλουν στην επίλυση ζητημάτων που συνδέονται όχι μόνο με την ελληνική οικονομία αλλά και προβλημάτων που δημιουργούνται από την παγκοσμιοποίηση, κατέληξαν οι προσκεκλημένοι ομιλητές στην παρουσίαση της τρίτης εμπλουτισμένης έκδοσης του βιβλίου «Οικονομικές Θεωρίες, Αρχές Διοίκησης και Αρχαία Ελληνική Σκέψη» (Εκδόσεις Λιβάνη) του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Θα ήταν χρήσιμο εάν οι αρχαίοι Ελληνες είχαν ασχοληθεί και με το θέμα της κατάρτισης του προϋπολογισμού, καθώς οι δυσκολίες είναι πολλές, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Μητσοτάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΝ βουλευτής Φώτης Κουβελης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Λαλιώτης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, κ.α.

Προτεινόμενα για εσάς