Νέες κατ' εξαίρεση προσλήψεις ενέκρινε το ΣτΕ

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 18:21
UPD:18:22
INTIME SPORTS/ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη των ανέργων είχε ζητήσει το Υπουργείο Εργασίας, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του.

A- A A+

Την πρόσληψη 32.433 εγγεγραμμένων ανέργων σε Δήμους, μέσω του ΟΑΕΔ,  με πεντάμηνη σύμβαση εργασίας, ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο προϋπολογισμός για την πρόσληψη των ανέργων αυτών ανέρχεται στα 200.000.000 ευρώ και προέρχεται από πρόγραμμα  συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη των ανέργων είχε ζητήσει το Υπουργείο Εργασίας, καθώς υπήρχε ο κίνδυνος απώλειας του ευρωπαϊκού κονδυλίου, λόγω καθυστέρησης απορρόφησης του.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενέκρινε ακόμη την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη:

-901 ατόμων και την ανανέωση 1.288 ατόμων που θα απασχοληθούν σε συγχρηματοδοτούμενα έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013

-217 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων για 45 μέρες για απασχοληθούν στα εργοστάσια της Ανώνυμης Εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες) και στα κέντρα συγκέντρωσης της εταιρείας στην  Λάρισα, Κατερίνη, στο Μαυροδένρι Κοζάνης και στο Ξινό Νερό Φλωρίνης

- 76 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μήνης διάρκειας  και 2 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου 8μήνης διάρκειας  για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη»

- 65 καθαριστριών με σύμβαση μίσθωσης  έργου για τα 65 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης

- 15 καθηγητών μουσικής για διάρκεια 10 μηνών προκειμένου  να διδάξουν στο δημοτικό ωδείο «Δ. Νικολάου» για το ΝΠΔΔ του  Δήμου Λαυρεωτικής «Θορικός», ενώ δεν εγκρίθηκε η πρόσληψη 4 καθηγητών φυσικής αγωγής για το ίδιο ΝΠΔΔ.

- 24 καθηγητών με 9μήνες συμβάσεις για το ωδείο της Νάουσας και 10 καθηγητών με 9μήνες συμβάσεις για τα εικαστικά εργαστήρια του Δήμου.

- 2 υπαλλήλων (νηπιαγωγός και βρεφονηπιοκόμος) για 11μήνη απασχόληση  στον παιδικό σταθμό, για το Δήμο Σκύρου.

- 8 καθηγητών μουσικής για ένα έτος στον «Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης» του Δήμου Φαρσάλων

- 6 υπαλλήλων (βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών και καθαριστριών) για το τρέχον σχολικό στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Χίου.

Για το Δήμο Λαμιέων εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων μέχρι 32.12.2015 τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού  προγράμματος «Ανάπτυξη Δομών και Υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς Όφελος των Γυναικών για την Καταπολέμηση τη Βίας».

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν ενέκριναν το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής για στελέχωση των ΟΤΑ και των άλλων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που υλοποιούν το πρόγραμμα «Άθληση για ΄Ολους έτους 2015-2016».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή