Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πέντε οι υποψήφιες πόλεις

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 15:02
UPD:15:11
REUTERS/ERIC GAILLARD
A- A A+

Η Ρώμη, η Βουδαπέστη, το Αμβούργο, το Παρίσι και το Λος Άντζελες είναι πλέον και επίσημα οι πέντε υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. 

Το ανακοίνωσε σήμερα η ΔΟΕ, μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή των σχετικών φακέλων υποψηφιότητας, η προθεσμία για την κατάθεση των οποίων έληξε χθες τα μεσάνυχτα χθες. Η τελική απόφαση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για την έδρα της διοργάνωσης θα ληφθεί και θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Δεν περίμενα περισσότερους υποψηφίους, γιατί ο ανταγωνισμός είναι στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Θα εξετάσουμε πέντε πόλεις που προκρίθηκαν, γι΄ αυτό και η πρόκληση θα είναι πολύ δύσκολη και συναρπαστική» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στην τηλεσυνδιάσκεψη κατά την οποία επισημοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες. 

«Η ΔΟΕ θα κάνει τις έρευνές της για όλους τους υποψηφίους αλλά καμία δεν θα ξέρει το πότε. Η ΔΟΕ θέλει να στείλει τους αθλητές στην πόλη που θα είναι ευπρόσδεκτοι και όπου ο πληθυσμός υποστηρίζει με σαφήνεια τους Αγώνες» συνέχισε ο Μπαχ. 

Και ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου αθλητισμού κατέληξε: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεισφέρει 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και υπηρεσίες για την επιτυχία αυτών των Αγώνων».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις