Ένα Βατικανό από… Lego

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 13:18
Arlene Wagner
A- A A+

Μια μικρογραφία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου της Ρώμης από... τουβλάκια Lego κατασκεύασε ένας ιερέας από την Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών, με την ευκαιρία της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πάπας Φραγκίσκος στη Φιλαδέλφεια.

Ο ιερέας Μπομπ Σάιμον, από τη Μόσκοου της Πενσιλβάνια, χρειάστηκε 500.000 πλαστικά τουβλάκια και… δέκα μήνες από τον χρόνο του, για να φτιάξει τη Βασιλική και την πλατεία που εκτείνεται μπροστά της, μαζί με τους κίονες.

Η μικρογραφία θα εκτεθεί από τις 19 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στο Ινστιτούτο Φράνκλιν της Φιλαδέλφειας, την οποία αναμένεται να επισκεφθεί ο πάπας Φραγκίσκος στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Συνάντησης Καθολικών Οικογενειών.

Στην πλατεία ο ιερέας τοποθέτησε μοναχές, πιστούς, περαστικούς, τουρίστες, αλλά και έναν… ληστή και έναν σωσία του Έλβις Πρίσλεϊ, θέλοντας να δείξει ότι η εκκλησία τους δέχεται όλους.

 Στην κατασκευή ο ιερέας Σάιμον, ο οποίος έχει επισκεφθεί το Βατικανό πέντε φορές στο παρελθόν, τοποθέτησε και έναν χαρακτήρα Lego που συμβολίζει τον ίδιο να προσεύχεται.

Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Αποστόλου Πέτρου. Μπορεί να φιλοξενήσει 60.000 άτομα, ενώ με την συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή