Παπανδρέου: Xάθηκαν δύο ευκαιρίες για το Κυπριακό

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 12:58
UPD:13:00
A- A A+

«Η Ελλάδα έχασε δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες στις 17 Δεκεμβρίου 2004 και πρόσφατα στις 3 Οκτωβρίου, για να δημιουργήσει ένα νέο Ελσίνκι, έναν οδικό χάρτη για την επίλυση του Κυπριακού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι πιο δυσχερής μετά την απώλεια αυτών των ευκαιριών και τάχθηκε υπέρ της, όσο το δυνατόν ταχύτερα, ανάληψης σημαντικών πρωτοβουλιών και αξιοποίησης του χρόνου.

Απο την μεριά του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, δήλωσε ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν οτι «ο χρόνος όταν δεν τίθεται στην υπηρεσία της λύσης, ενεργεί αντίθετα με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του Κυπριακού ελληνισμού».

«Υπάρχουν οι επόμενοι 12 ωφέλιμοι - κατά την απόψή μας - μήνες που η Τουρκία θα υφίσταται την δοκιμασία του πόσο συμβατό είναι το τουρκικό Δίκαιο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αν χρησιμοποιήσουμε και αξιοποιήσουμε αυτον τον χρόνο, πιστεύω ότι μπορούμε να αποτρέψουμε πολλά από τα όσα συμβαίνουν κάθε μέρα και μέρα με την μέρα γίνονται μη αναστρέψιμα», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε την συνάντηση εξαιρετικά χρήσιμη καθώς, όπως είπε, «μέσα από τις εμπειρίες του Γιώργου Παπανδρέου και το γνήσιο ενδιαφέρον του, παίρνουμε απο την μιά δύναμη, αλλά και πολλές σκέψεις και προβληματισμούς που μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους».

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ συναντήθηκε με τη δήμαρχο Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη. «Ολοι είμαστε ταγμένοι στη μεγάλη προσπάθεια και θέλω να ελπίζω ότι ο χρόνος, ο οποίος θα ξεκινήσει, θα φέρει κάποια ενδιαφέροντα νέα για το Κυπριακό», τόνισε η δήμαρχος Αθηναίων αμέσως μετά τη συνάντησή της, στο δημαρχείο της Αθήνας, με τον κ. Αναστασιάδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή