Νέα σύνοδος υπ. Εσωτερικών της Ε.Ε. την επόμενη Τρίτη για το μεταναστευτικό

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 19:47
UPD:21:08
REUTERS/DARRIN ZAMMIT LUPI

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Οι υπουργοί Εσωτερικών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως την επόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, για το μεταναστευτικό, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός του Λουξεμβούργου, το οποίο έχει την Προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.

Το προηγούμενο συμβούλιο υπουργών κατέληξε σε αδιέξοδο τη Δευτέρα.

Ο Λουξεμβούργιος αξιωματούχος ευχήθηκε να βρεθεί λύση για την μετεγκατάσταση 120.000 ανθρώπων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία προς άλλες χώρες της Ε.Ε., σε ένα θέμα το οποίο έχει διχάσει την Ε.Ε. μεταξύ δυτικών και ανατολικών μελών της.

Την Πέμπτη αποφασίζει ο Τουσκ εάν θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ τόνισε την Τρίτη ότι θα λάβει την απόφασή του για το κατά πόσον θα συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των 28 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το μεταναστευτικό την Πέμπτη.

Σημείωσε δε ότι την απόφαση αυτή θα τη λάβει μετά από διαβουλεύσεις με σειρά ηγετών, πέραν όσων έχουν ήδη εκφραστεί υπέρ της σύγκλησης της Συνόδου.

Η Γερμανία και η Αυστρία ζήτησαν νωρίτερα να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος την επόμενη εβδομάδα για να αντιμετωπιστεί η χειρότερη μεταναστευτική κρίση που έχει γνωρίσει η Ευρώπη από το 1945. Η Σλοβακία, η οποία διαφωνεί με το προτεινόμενο σύστημα των ποσοστώσεων για τη μετεγκατάσταση των προσφύγων, τάχθηκε επίσης υπέρ της διεξαγωγής Συνόδου Κορυφής.

Ο κ. Τουσκ, την περασμένη εβδομάδα, είχε δηλώσει ότι θα συγκαλέσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ε.Ε. εάν οι Ευρωπαίοι δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τη φιλοξενία των προσφύγων και των μεταναστών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή