«Δεν υπάρχει σκέψη απόσυρσης των ελληνικών δυνάμεων» από το Αφγανιστάν

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 15:41
A- A A+

«Δεν υπάρχει σκέψη απόσυρσης των ελληνικών δυνάμεων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν», δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Την απόσυρση των ελλήνων στρατιωτών ζήτησαν ΚΚΕ και ΣΥΝ με αφορμή των τραυματισμό δύο οπλιτών χθες από έκρηξη στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ.

Ο κ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι η ελληνική δύναμη βρίσκεται στα περίχωρα της Καμπούλ μετά από σχετική εντολή του ΟΗΕ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα «έχει διεθνείς υποχρεώσεις, τις οποίες οφείλει να τηρεί».

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο πλαίσιο της διεθνούς δύναμης, από τη χώρα μας βρίσκεται στο Αφγανιστάν ένας λόχος μηχανικού του στρατού 128 ατόμων, για τη στήριξη των δικτύων οδοποιΐας και την παροχή έργου ανθρωπιστικού και κοινωφελούς χαρακτήρα, ενώ από 15/8/05 βρίσκονται 45 άτομα για τις υπηρεσίες του 291ου κινητού Νοσοκομείου και ότι από 1/12/2005 για 4 μήνες θα βρεθούν στην περιοχή 44 αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας για να αναλάβουν την εκ περιτροπής διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή