«Χωρίς αναλογιστικές μελέτες δεν γίνεται σοβαρός διάλογος για το ασφαλιστικό»

Ευ. Βενιζέλος: Στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης για την Ολυμπιακή
Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 16:10
A- A A+

Χωρίς αναλογιστικές μελέτες και υπεύθυνη πολιτική στάση, δεν μπορεί να γίνει σοβαρός και υπεύθυνος διάλογος για το ασφαλιστικό, δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Παρ' όλα αυτά», σημείωσε, «θεωρούμε ότι η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ) μπορεί να παίξει σοβαρό ρόλο στην προετοιμασία του διαλόγου αυτού, ιδίως αν καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση των αναγκαίων αναλογιστικών μελετών που επί 20 μήνες δεν παραγγέλθηκαν και δεν πραγματοποιήθηκαν».

Απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα μακροχρόνιο και σοβαρό διάλογο για το ασφαλιστικό, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, είναι ο σεβασμός του ασφαλιστικού συστήματος, η τήρηση των νομοθετημένων υποχρεώσεων της κυβέρνησης και η εγγραφή και η καταβολή των σχετικών κονδυλίων.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως αναμένει από την κυβέρνηση να διατυπώσει στην Βουλή το πολιτικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί. «Περιμένουμε τις αναλογιστικές μελέτες, θέλουμε να στηρίξουμε το έργο της ΟΚΕ, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να περιπαίζει τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και να υπονομεύει τα ασφαλιστικά ταμεία», κατέληξε.

Όσον αφορά το θέμα της Ολυμπιακής, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει κάθε θετική προσπάθεια που έχει προοπτική και είναι συγκροτημένη, αλλά θα ασκήσει αυστηρή κριτική κάθε φορά που βλέπει αντιφάσεις, παλινωδίες ή αντινομίες διαχείρισης μιας κρίσης, η οποία ήταν γνωστή και δεν έπρεπε να καταλάβει κανέναν εξ απροόπτου.

Ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε στροφή 180 μοιρών της κυβερνητικής πολιτικής στο θέμα της Ολυμπιακής και επέκρινε την κυβέρνηση για απώλεια χρόνου, αμηχανία και αδυναμία στρατηγικού σχεδιασμού.

«Η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα -και όσο πιό γρήγορα το κάνει τόσο το καλύτερο- είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει τις προτάσεις που έχουμε διατυπώσει. Βεβαίως τώρα είναι αναγκασμένη να αντιμετωπίσει δικές της προηγούμενες δηλώσεις και παραδοχές, που, ενώ εναρμονίζονταν με τα προηγούμενα σενάρια, δεν εναρμονίζονται με το νέο σενάριο, το μόνο σωστό, που είναι αναγκασμένη να ακολουθήσει», παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή