Γερμανία - Αυστρία καλούν σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό

Κοινές δηλώσεις Μέρκελ - Φάιμαν
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 15:47
UPD:16:16
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE
A- A A+

Τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη εβδομάδα, με θέμα την προσφυγική κρίση, ζήτησαν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Λίγο νωρίτερα, το ίδιο αίτημα είχε διατυπώσει και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίκο.

Οι συνοριακοί έλεγχοι τους οποίους επανέφερε η Γερμανία επιβράδυναν τη ροή των μεταναστών που περνούν από την Αυστρία κατευθυνόμενοι στον προορισμό της επιλογής τους, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις σιδηροδρομικών δρομολογίων κοντά στα βορειοδυτικά σύνορα της Αυστρίας, ανέφερε η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων.

Έπειτα από ρεκόρ αφίξεων τη Δευτέρα, λιγότεροι μετανάστες εισήλθαν στην Αυστρία, καθώς η Ουγγαρία προσπάθησε να ασφαλίσει τα νότια σύνορά της από χιλιάδες ανθρώπους που διασχίζουν πεζή τα Βαλκάνια, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Όμως στο Σάλτσμπουργκ, την τελευταία πόλη καθ΄οδόν προς τη Γερμανία, όπου μέχρι πρόσφατα τα τρένα σταματούσαν μόνο για λίγο προτού συνεχίσουν για το Μόναχο της Γερμανίας, ο αριθμός των ανθρώπων αυξάνεται.

«Πολλοί ταξιδιώτες περιμένουν ήδη στον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό του Σάλτσμπουργκ για να συνεχίσουν το ταξίδι τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρία OeBB, χωρίς να δίνει στοιχεία. «Η OeBB συμβουλεύει τους επιβάτες να μην ταξιδεύουν στη Γερμανία», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή