Μετά τις εκλογές η απόφαση του ΣτΕ για την Ελληνικός Χρυσός

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 15:28
UPD:15:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ

Παρόντες σήμερα έξω από το ΣτΕ ήταν πάνω από 70 μεταλλωρύχοι οι οποίοι ζητούν την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών τους.   

A- A A+

Της Λέττας Καλαμαρά

Αργά το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ της προσφυγής της Ελληνικός Χρυσός εναντίον της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη για την ανάκληση των τεχνικών μελετών της Ελληνικός Χρυσός, που οδήγησε στην αναστολή των εργασιών της εταιρείας και σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους.

Στην ακροαματική διαδικασία παρέστησαν οι εκπρόσωποι και οι δικηγόροι και των τριών πλευρών, της εταιρείας, των εργαζομένων και του δημοσίου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ έδωσε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 προκειμένου να υποβληθούν τόσο από την πλευρά της εταιρείας όσο και από την πλευρά του δημοσίου διευκρινιστικά υπομνήματα, προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης να είναι πλήρης.

Κατόπιν τούτου στις επόμενες ημέρες, μετά τις εκλογές, αναμένεται η απόφαση του εισηγητή από την οποία θα εξαρτηθεί η συνέχεια της μεταλλευτικής δραστηριότητας της Ελληνικός Χρυσός και οι θέσεις εργασίας 2.000 εργαζομένων.

Να σημειωθεί πως παρόντες σήμερα έξω από το ΣτΕ ήταν πάνω από 70 μεταλλωρύχοι οι οποίοι εδώ και μέρες  διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και ζητούν την άμεση επανεκκίνηση των εργασιών τους.   

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή