Βλ. Πούτιν: Ο κόσμος τήρησε σιγή για τη φυγή των Σέρβων από το Κόσοβο

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 16:26
A- A A+

Τη λύπη του για τη σιγή, όπως χαρακτηριστικά είπε, της διεθνούς κοινότητας απέναντι στη φυγή του σερβικού πληθυσμού από το Κόσοβο, εξέφρασε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνάντηση που είχε με το σέρβο ομόλογό του Μπόρις Τάντιτς.

Σε ερώτηση του ρώσου προέδρου για τον αριθμό των Σέρβων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Κόσοβο, ο κ.Τάντιτς απάντησε: «200.000».

Η φυγή των Αλβανών από το Κόσοβο το 1999 θεωρήθηκε «μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή» από τη διεθνή κοινότητα, ενώ «όλος ο κόσμος τήρησε σιγή» για την έξοδο των Σέρβων, παρατήρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Ο σέρβος πρόεδρος έφτασε την Κυριακή στη Μόσχα για τριήμερη επίσκεψη, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα του μελλοντικού καθεστώτος του Κοσόβου και την οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Η Ρωσία επιθυμεί το καθεστώς της σερβικής επαρχίας -υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ σήμερα- να μην επιβληθεί από το εξωτερικό, αλλά να είναι το αποτέλεσμα απευθείας διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης της Σερβίας-Μαυροβουνίου και του Κοσόβου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή