Νούλαντ: Υπέρ μίας συμφωνίας «από τους Κύπριους για τους Κύπριους» οι ΗΠΑ

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015 13:48
UPD:13:51
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Η κ. Νούλαντ (φωτ. αρχείου) επικρότησε «τη σκληρή δουλειά που οι δύο ηγέτες κάνουν για την ειρήνη», αλλά και τη δέσμευση που υπάρχει «για επίτευξη μιας λύσης που να δίνει στον κυπριακό λαό ειρήνη, σταθερότητα, ευκαιρία και το μέλλον που του αξίζει».

A- A A+

Τη στήριξη των ΗΠΑ σε μία συμφωνία «από τους Κύπριους για τους Κύπριους» για την επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρω-ασιατικές Υποθέσεις, Βικτόρια Νούλαντ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Η κ. Νούλαντ επικρότησε «τη σκληρή δουλειά που οι δύο ηγέτες κάνουν για την ειρήνη», αλλά και τη δέσμευση που υπάρχει «για επίτευξη μιας λύσης που να δίνει στον κυπριακό λαό ειρήνη, σταθερότητα, ευκαιρία και το μέλλον που του αξίζει». 

Το απόγευμα η κ. Νούλαντ θα μεταβεί στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεταξύ, ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Στάνισλαβ Οσάντζι, σε συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα « Χαβαντίς» δήλωσε ότι «εάν το ΝΑΤΟ είναι μέρος του συστήματος εγγυήσεων, η Ρωσία δεν θα αποδεχθεί αυτή την διευθέτηση».

«Ελπίζουμε πως οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων στο νησί, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να φτάσουν σε μια βιώσιμη λύση», ανέφερε ο ίδιος και τόνισε ότι η Ρωσία, ως μόνιμο μέλος και του Σ.Α. του ΟΗΕ, στηρίζει σταθερά μια λύση στην Κύπρο βασισμένη στις αποφάσεις του Συμβουλίου και τις συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου 77-79. «Στις διαπραγματεύσεις κρατούμε ίσες αποστάσεις και από τις δύο πλευρές. Κάνουμε έκκληση και στις άλλες πλευρές να μην επιβάλουν στη μία ή την άλλη πλευρά κανέναν όρο», κατέληξε ο Ρώσος πρέσβης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή