ΠΑΣΟΚ: Συστηματική απαξίωση του δημοσίου συστήματος Υγείας

Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2005 18:21
A- A A+

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της Υγείας άσκησε ο τομεάρχης Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσιάζοντας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, το γενικό του συμπέρασμα από τη διήμερη πανελλαδική εξόρμηση στελεχών του κόμματος σε νοσοκομεία, πολυϊατρεία του ΙΚΑ και Κέντρα Υγείας.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για δύο χαμένα χρόνια, για συστηματική και ενσυνείδητη απαξίωση του δημοσίου συστήματος Υγείας, για προκλητικό έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας, για παντελή απουσία θεσμικών τομών, για αδυναμία στην ανάπτυξη κλινών, κλινικών και μονάδων, για πολύ αργό ρυθμό προσλήψεων.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη, είπε ότι «και εγώ και άλλοι συνάδελφοί μου έχουμε δεχθεί από τον κ. Κακλαμάνη δριμείες επιθέσεις κάθε φορά που διατυπώνουμε τον πολιτικό μας λόγο. Εχω ζητήσει πολλές φορές από τον κ. Κακλαμάνη να αυτοσυγκρατείται, να είναι ευγενής, όμως, δυστυχώς χωρίς ανταπόκριση. Οι αντιδράσεις μας είναι πολιτικές, χωρίς προσωπική χροιά και πρέπει να πω ότι σέβομαι απολύτως όλες τις πτυχές της προσωπικότητας όλων των ανθρώπων».

Η επόμενη πανελλαδική εξόρμηση του κόμματος τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου και θα αφορά ζητήματα της οικονομίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή