Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2001 07:01
A- A A+

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και στις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειο-ανατολικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα νότια πελάγη τοπικά θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον επτά (-7) έως έξι βαθμούς, στα δυτικά από μείον έναν (-1) έως 12 και στις υπόλοιπες περιοχές από έναν έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες προβλέπονται για την Αττική και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως από τις βραδυνές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τρεις έως οκτώ βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, μέχρι μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον δύο (-2) έως πέντε βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή